TÉMA

Hana Vrbová

Za tragickou srážku s vězeňským autobusem uložil soud řidiči tahače s tanky podmínku

Za obecné ohrožení z nedbalosti kvůli srážce tahače s vězeňským autobusem z května 2019 potrestal soud řidiče tahače Miroslava Koloce tříletou podmínkou s odkladem na pět let. Na sedm let mu také zakázal řízení, uložil mu i peněžitý trest 84 600 korun. Aktuální rozhodnutí ale není pravomocné. Při nehodě zemřel třiadvacetiletý dozorce a 14 lidí utrpělo zranění. Koloc vinu odmítá.
30. 11. 2022|

Blízký spolupracovník exhejtmanky Pokorné Jermanové míří před soud kvůli kauze s externisty

Státní zástupkyně obžalovala bývalého vysoce postaveného úředníka Středočeského kraje a blízkého spolupracovníka někdejší hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) Romana Šuberta. Obžaloba se týká kauzy s pracovními smlouvami externistů na krajském úřadě. Podání obžaloby ČT potvrdila obvodní státní zástupkyně pro Prahu 5 Hana Vrbová.
17. 5. 2022|

V kauze kalendáře s nacistickou tematikou padla nová obžaloba

Státní zastupitelství opět poslalo k soudu případ nakladatelství Naše vojsko a jeho ředitele Emericha Drtiny. Kvůli prodeji kalendářů a reklamních předmětů s nacistickou tematikou podalo obžalobu. Informovala o tom Obvodní státní zástupkyně pro Prahu 5 Hana Vrbová. Soud se bude kauzou zabývat již podruhé. První obžalobu neprojednal, ale vrátil případ policii k došetření.
12. 10. 2021|

Státní zastupitelství obžalovalo člověka a firmu v kauze nakladatelství Naše vojsko

Státní zastupitelství obžalovalo jednoho člověka a firmu kvůli prodeji propagačních předmětů s nacistickou tematikou v nakladatelství Naše vojsko. České televizi to potvrdila státní zástupkyně Hana Vrbová. Zločinem založení, podpory a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka se bude zabývat Obvodní soud pro Prahu 5. Nakladatelství se dlouhodobě brání tím, že prodejem předmětů nic nevhodného nepropaguje.
29. 1. 2021|