TÉMA

Svijany

Provoz na dálnici D10 je po demolici mostu plně obnoven

Dálnice D10 u Příšovic na Liberecku je po nočním bourání mostu od nedělních zhruba 13:00 průjezdná v obou směrech. ČTK to potvrdil Michal Jurman, mluvčí společnosti Metrostav Infrastructure, která most nad dálnicí bourala. Uzavírka ve směru od Prahy na Turnov trvala zhruba o tři hodiny déle, než stavbaři původně předpokládali.
29. 5. 2022|

Dálnici u Příšovic na Liberecku uzavřela demolice mostu. Omezení ale víkendem neskončí

Demolice mostu uzavřela o víkendu dálnici D10 u Příšovic na Liberecku. Frekventovaná silnice z Turnova na Prahu byla pro dopravu zcela uzavřena v sobotu, provoz by měl být obnoven od nedělní 10. hodiny. Dopravní omezení ale budou pokračovat i v dalších týdnech a měsících v souvislosti s výstavbou pilířů a pak samotného mostu. S komplikacemi musí motoristé počítat až do konce letošního roku, řekl mluvčí krajského úřadu Jan Mikulička.
28. 5. 2022Aktualizováno28. 5. 2022, 17:44|

Prazdroj zdražuje pivo v průměru o tři procenta, přidají se i další pivovary

Plzeňský Prazdroj zdražuje od 1. října pivo. Dotkne se to většiny produktů, v průměru jde o 46 haléřů na půllitr. Poprvé po třech letech se to týká také čepovaných piv. Jeho zdražení v minulých letech kopírovala většina větších českých pivovarů, a tak se k němu zřejmě v nejbližší době přidají. Staropramen zvýšil ceny už 1. července.
1. 10. 2021|

V Loukově vede přes Jizeru nový most. Desítky let staré provizorium bylo místem častých nehod

Lidem v Loukově na Mladoboleslavsku od pátku slouží nový most přes řeku Jizeru. Práce na něm začaly loni v dubnu a vyžádaly si 70 milionů korun. Řidiči museli po dobu stavby jezdit po objížďce přes Svijany, což jim prodloužilo pravidelné cesty do zaměstnání nebo za příbuznými. Nová stavba nahradila staré mostní provizorium z roku 1985.
21. 5. 2021|

Po třiceti letech jen 250 metrů stěny. Svijany čekají na protihlukovou zeď, která nebude

Obyvatelé Svijan na Liberecku se dočkají výstavby protihlukové stěny, ne však v takovém měřítku, v jakém by potřebovali a očekávali. Silničáři ji totiž postaví jen na čtvrt kilometru podél dálnice D10, která obcí prochází. Víc limity neumožňují. Hluk z hlavního dálničního tahu mezi Prahou a Libercem trápí místní téměř třicet let.
25. 1. 2021|