TÉMA

'Ndrangheta

Při obří razii proti italské mafii tisíce policistů v Evropě a Latinské Americe zadržely přes sto lidí

Policie v osmi evropských zemích a také v Brazílii či Panamě zasahovala proti italské mafii 'Ndranghetě. Zatčeno bylo podle médií přes sto lidí. Operace, která zahrnovala sto padesát razií, se účastnily téměř tři tisíce policistů. Úřady zadržely velké množství peněz, drog a zbraně. Podle agentury EFE jde o největší zásah proti uvedené mafii a její síti obchodu s drogami z Jižní Ameriky. Někteří zadržení jsou podezřelí i z prodeje zbraní do Kolumbie.
3. 5. 2023Aktualizováno3. 5. 2023, 22:17|

Kokain za 25 miliard objevili celníci v italském přístavu mezi nákladem banánů a arašídů z Jižní Ameriky

Celníci v jihoitalské Kalábrii zajistili mimo jiné mezi nákladem banánů, oříšků a pepře z Jižní Ameriky více než tři tuny čistého kokainu. S odvoláním na místní úřady o tom informuje agentura ANSA. Podle ní by se toto množství dalo na černém trhu prodat asi za miliardu eur (zhruba 25 miliard korun).
31. 12. 2021|

V Itálii začal velký proces s mafií 'Ndrangheta. Obžalovaných je přes tři sta

V Itálii začal největší proces s mafií od 80. let minulého století. Před soudem stanou lidé podezřelí z příslušnosti ke kalábrijské mafii 'Ndrangheta, v současnosti nejmocnější italské mafiánské skupině. Obžalováno je celkem 325 lidí, svědků je pak přes devět set. Očekává se, že padne obvinění z vražd, obchodů s drogami, praní špinavých peněz, vydírání i ze zneužití veřejné funkce.
13. 1. 2021Aktualizováno13. 1. 2021, 19:44|