TÉMA

Městské státní zastupitelství

Kvůli projektu Technologického parku v Písku padla obžaloba. Trojice podle ní z EU vylákala kolem 200 milionů

Státní zástupce obžaloval tři lidi z dotačního podvodu v souvislosti s projektem Technologického parku v Písku. ČT to řekl mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. Trojice podle policie vylákala na projekt 226 milionů korun, z nichž ve většině jde o finance Evropské unie. Obvinění měli k podvodu využít personální propojení mezi zhotovitelem projektu a žadatelem o dotaci. Hrozí jim pět až deset let vězení.
30. 1. 2024|

Premiér se nepůjde seznámit se spisem v kauze Čapí hnízdo, pošle obhájce

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) se příští týden nepůjde seznámit se spisem v kauze kolem dotace na stavbu farmy Čapí hnízdo, seznámení nechá na svém obhájci. České televizi to řekli obhájci Babiše a jeho někdejší poradkyně Jany Mayerové Josef a Michael Bartončíkovi. Oba by se měli přijít seznámit se spisem v pondělí.
19. 5. 2021|

Osm lidí míří před soud v kauze údajného ovlivňování trestních řízení advokáty

Státní zástupce obžaloval osm lidí v kauze údajného ovlivňování trestních řízení a úniku informací od policie. Obžaloba k Obvodnímu soudu pro Prahu 8 dorazila v prosinci. České televizi to potvrdil mluvčí městského státního zastupitelství Aleš Cimbala. Policie vyšetřovala případ několik let. Kauza souvisí s podezřením kolem několika policistů a advokátních kanceláří v Praze, které se zabývají mimo jiné azylovým právem a pracují s ruskojazyčnou klientelou. Původně kriminalisté stíhali deset osob.
11. 1. 2021|