TÉMA

Milan Lučanský

Slovenská prokuratura obvinila šéfa policie, ministr vnitra se ho zastal

Slovenská prokuratura obvinila ze zneužití pravomocí a z maření spravedlnosti policejního prezidenta Petera Kovaříka. Informoval o tom mluvčí generální prokuratury Dalibor Skladan. Kovařík v reakci označil stíhání za pokračování tlaku na policii kvůli vyšetřování citlivých kauz elitní policejní složkou NAKA a proti obvinění podal stížnost. Kovaříka se zastal ministr vnitra Roman Mikulec (OĽaNO).
26. 8. 2021|

Okolnosti úmrtí exprezidenta slovenské policie prověří ministerská komise

Okolnosti úmrtí slovenského policejního exprezidenta Milana Lučanského prošetří vedle policie i komise slovenského ministerstva spravedlnosti. Její členkou bude mimo jiné někdejší česká veřejná ochránkyně práv Anna Šabatová, oznámila šéfka resortu Mária Kolíková. Zopakovala, že vazebně stíhaný policejní exšéf podle ní zemřel po pokusu o sebevraždu. Opozice žádá, aby se do vyšetřování zapojily instituce Evropské unie. Lučanského poslal soud do vazby kvůli obvinění z korupce.
4. 1. 2021|

Slovenský policejní exprezident Lučanský zemřel. Na život si sáhl v úterý ve vazební věznici

Slovenský policejní exprezident Milan Lučanský zemřel, oznámila ve středu odpoledne bývalá slovenská ministryně vnitra Denisa Saková. Lučanský se pokusil ukončit svůj život v úterý ve vazbě v Prešově na východě Slovenska, jeho zdravotní stav byl od té doby kritický. Kvůli případu odstupuje generální ředitel vězeňské a justiční stráže Milan Ivan, opozice vyzývá k rezignaci i ministryni spravedlnosti Márii Kolíkovou.
29. 12. 2020Aktualizováno30. 12. 2020, 21:10|