TÉMA

Petr Horák

Veteráni z války v Perském zálivu mají zdravotní problémy, stát souvislost s jejich nasazením zatím neuznal

Války v Perském zálivu se před třiceti lety účastnilo zhruba dvě stě českých a slovenských vojáků. U mnohých z nich se po návratu objevily neobvyklé zdravotní problémy. Stát přitom odmítá, že se jedná o následek jejich nasazení. Příčinu takzvaného syndromu války v Zálivu se dosud objasnit nepodařilo. Pro Reportéry ČT natáčel Tomáš Vlach.
16. 11. 2021|

Přepravní firmy narazily na problém s testováním najatých kurýrů, nemusí být pro ně povinné

Od pátku musejí povinně testovat na koronavirus své zaměstnance všechny firmy, které jich mají víc než 50. Podniky dostanou od státu příspěvek také na odběry pro agenturní pracovníky. Třeba přepravní společnosti si ale často najímají i síly z těch nejmenších firem, na které se povinné testy zatím nevztahují.
7. 3. 2021|

Ministerstvo schválilo použití šesti dávek vakcíny z ampule namísto pěti, uvedl Babiš

V Česku za pondělí přibylo téměř jedenáct tisíc případů koronaviru, jde o třetí nejhorší bilanci od 7. listopadu. Laboratoře provedly 26 tisíc testů, pozitivních jich bylo 42 procent, dosud nejvíce. Očkovat se začalo v Ostravě. Ministerstvo zdravotnictví schválilo použití šesti dávek vakcíny proti covidu-19 z jedné ampule od firmy Pfizer namísto pěti. Na Twitteru to uvedl premiér Andrej Babiš (ANO). Ministr školství Robert Plaga (za ANO) požaduje úpravu vakcinační strategie, která dle něj opomenula pracovníky ve školství. Podle mluvčí ministerstva zdravotnictví Barbory Peterové resort na takové metodice pracuje.
29. 12. 2020Aktualizováno29. 12. 2020, 22:14|