TÉMA

Dětské dluhy

168 hodin: Přišel o hračky, později nezákonně o mzdu. Dětský dlužník dostane splátku zpět

Muž, který byl kvůli rodičům od dvanácti let v exekuci, zaplatil dluh. Exekutor mu v dětství zabavil hračky, později nezákonně také mzdu. Věřitel v únoru nesouhlasil se zastavením exekuce, po odvysílání reportáže 168 hodin se ale ozval s tím, že šlo o chybu. Dětský dlužník dostane celou částku zpátky. Vývoj sledovala redaktorka 168 hodin Darina Vlková.
26. 6. 2023|

Konec dětských dluhů se přiblížil. Sněmovna je jednohlasně odmítla

Exekutoři budou moci vymáhat dluhy z dětství pouze do výše odpovídající jmění dlužníka, které měl k datu, kdy nabyl svéprávnosti. Vládní návrh, který má zajistit, že děti nevstoupí do dospělosti s dluhy, schválila Poslanecká sněmovna, a to jednomyslně.
5. 3. 2021Aktualizováno5. 3. 2021, 20:06|

Živnostníci budou moct čerpat zároveň kompenzační bonus i program Antivirus, rozhodla sněmovna

Živnostníci s nárokem na takzvaný kompenzační bonus budou moci dostávat mimo jiné i peníze z programů Antivirus. Spolu s bonusem budou smět případně čerpat i peníze z programů Covid - Nájemné nebo Ošetřovné pro osoby samostatně výdělečně činné. Návrh Senátu schválila sněmovna. Podle novely budou také pivovary i v budoucnu osvobozeny od spotřební daně za vylité nebo jim vrácené pivo. Pro bylo 101 ze 106 přítomných poslanců. Zákon nyní ještě musí podepsat prezident.
15. 12. 2020Aktualizováno15. 12. 2020, 20:24|