TÉMA

Volební výbor

V Hongkongu začal soud se zástupci opozice. V souladu s ústavou pořádali neoficiální volby

Sedmačtyřicet lidí stanulo před hongkongským soudem. Jsou mezi nimi bývalí prodemokratičtí zákonodárci, sociální pracovníci, učitelé a členové občanské společnosti, kteří jsou již měsíce vězněni. Souzeni jsou za organizaci neoficiálních primárních voleb. Očekávají se tvrdé exemplární tresty.
23. 9. 2021Aktualizováno23. 9. 2021, 19:42|

Volební výbor doporučil schválit výroční zprávu ČTK a odvolat radní ČT Lipovskou

Sněmovní volební výbor v úterý doporučil sněmovně schválit výroční zprávu o činnosti a hospodaření České tiskové kanceláře (ČTK) za loňský rok. Za rok 2020 vykázala ČTK čistý zisk 1,7 milionu korun, což byl meziroční pokles z 5,5 milionu korun za rok 2019. Není jisté, zda plénum zprávu stihne projednat do říjnových voleb. Výbor, který má ve své působnosti média, se také zabýval údajnou ztrátou nezávislosti členky Rady České televize Hany Lipovské, doporučil ji odvolat.
7. 9. 2021|

Volební výbor doporučil poslancům zabývat se situací v Radě ČT

Volební výbor doporučil Poslanecké sněmovně, aby se neprodleně zabývala situací v Radě České televize. Výbor vzal na vědomí informaci rady o odvolání její dozorčí komise, vyzval politiky, aby se nevměšovali do práce mediálních rad, a zároveň konstatoval, že jakékoliv protiprávní jednání mohou posoudit jedině nezávislé soudy. Vyplývá to z výsledků hlasování členů výboru.
8. 12. 2020|