TÉMA

On-line prodej

Policie viní sedm lidí z krácení DPH při dovozu z Číny, škoda je přes miliardu

Policie obvinila sedm lidí a tři firmy z krácení daně z přidané hodnoty se škodou ve výši 1,2 miliardy korun. Skupina složená ze tří cizinců a čtyř českých občanů páchala podle vyšetřovatelů trestnou činnost při dovozu zboží z Číny. Obviněným hrozí až třináct let vězení. Informovali mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej a Úřad evropského veřejného žalobce (EPPO).
3. 11. 2023|

Látky jako kratom budou podléhat regulaci a nebudou se moci prodávat dětem do 18 let, uvedl Bartoš

Takzvané psychoaktivní látky typu kratom nebo konopí s nízkým obsahem THC budou prodávány pouze osobám starším 18 let, schválila ve středu vláda. Podle ministra pro místní rozvoj a digitalizaci Ivana Bartoše (Piráti) vznikne kvůli regulaci další kategorie psychomodulačních látek.
30. 8. 2023Aktualizováno30. 8. 2023, 16:36|

Bezobalové obchody řeší problémy s on-line prodejem. Ten navíc popírá podstatu jejich podnikání

Bezobalové obchody přicházejí kvůli pandemii koronaviru o zákazníky. Ani on-line prodej jejich situaci neřeší. Shodlo se na tom sedm obchodů s prodejem zboží do vlastních nádob, které ČT oslovila. Problémy mají s penězi i s počty zaměstnanců. Bezobalové obchody navíc často nemají ani dostatečně velké sklady, ve kterých by zboží pro on-line prodej uchovávaly. Podle obchodů ale také on-line prodej popírá samotnou podstatu bezobalového nakupování.
1. 12. 2020|