TÉMA

Albin Arifovič

Údajné vyzrazení razie Vidkun bude znovu řešit obvodní soud. Projedná i obžalobu z vynášení informací

Případ bývalého kriminalisty Luďka Vokála, který čelí obžalobě kvůli údajnému vyzrazení razie Vidkun, se znovu vrátí k Obvodnímu soudu pro Prahu 5. Ve čtvrtek o tom rozhodl odvolací pražský městský soud, podle kterého kauza souvisí s druhým případem, ve kterém je Vokál obžalován z vynášení informací. Obě kauzy by podle odvolacího senátu měly být projednávány společně. Usnesení je pravomocné.
25. 2. 2021|

V případu exdetektiva Vokála vypovídal bývalý šéf protimafiánského útvaru Šlachta

Soud projednává v pořadí už druhou obžalobu na bývalého detektiva Luďka Vokála. V případu vypovídal jako svěděk bývalý ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta. Jednání bylo neveřejné. Podle státního zástupce předával Vokál lidem z podsvětí informace ze spisů, například o aktivitách Národní protidrogové centrály. Za to měl dostávat úplatky od podnikatele Albina Arifoviče, který také stojí před soudem. Oba obvinění odmítají.
6. 1. 2021|

Exdetektiv Vokál se brání podmínce za vyzrazení razie v kauze Vidkun. Podal odvolání

Bývalý detektiv Luděk Vokál nesouhlasí s podmíněným trestem za vyzrazení policejní razie v kauze Vidkun. Proti nepravomocnému rozsudku podal odvolání. Informaci ČT potvrdila soudkyně Jana Humeni z Obvodního soudu pro Prahu 5. Městský soud v Praze se tak případem bude zabývat už potřetí. Všechny předchozí rozsudky obvodního soudu totiž zrušil. Za zneužití pravomoci Vokálovi hrozí až pětileté vězení, bývalý detektiv však svou vinu odmítá.
26. 11. 2020|