TÉMA

Asociace horských středisek

Cestovní ruch se pomalu vrací k předcovidovým číslům. Češi stále častěji volí dovolenou v tuzemsku

Příjmy České republiky z cestovního ruchu loni dosáhly přibližně 118 miliard korun, meziročně byly asi o 51 miliard korun vyšší. Nepřekonaly však úroveň z předcovidového roku 2019, kdy činily zhruba 167 miliard korun. Podle ředitele CzechTourism Jana Hergeta se cestovní ruch pomalu vrací na původní hodnoty. Uvedl, že Češi však oproti dřívějším dobám stále častěji cestují po tuzemsku. Prezident Asociace hotelů a restaurací Václav Stárek podotkl, že lidé nyní také stále častěji volí kratší pobyty.
18. 3. 2023|

Vláda změnila pravidla pro hromadné akce. Při nákupu skipasů se bude prokazovat bezinfekčnost

Vláda na pátečním jednání zavedla nová pravidla pro hromadné akce. Na akcích pro více než tisíc lidí se nebude možné od 22. listopadu prokazovat antigenním testem. Účastníci budou muset předložit pouze negativní PCR test, očkovací certifikát nebo potvrzení o prodělání nemoci covid-19. Venkovních akcí se od stejného data bude moci zúčastnit maximálně tisíc lidí. Při nákupu skipasů budou lidé muset podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) prokázat bezinfekčnost.
5. 11. 2021Aktualizováno5. 11. 2021, 13:58|

Lyžařské areály čekají na upřesnění podmínek otevření. Někde už začali zasněžovat

Provozovatelé lyžařských areálů v Česku zatím nevědí, za jakých podmínek budou moci otevřít. Někde už začali zasněžovat a upravovat přístupy k vlekům. O nastavení pravidel jednali zástupci ministerských expertních týmů s Národní sportovní agenturou a Asociací horských středisek. Shodli se, že je nutné nastavit především funkční postup, jak organizovat fronty u lanovek. Komplexní pravidla by mohla být známa v příštím týdnu.
24. 11. 2020|