TÉMA

Insolvenční rejstřík

Vrchní soud zrušil konkurz zadlužené Jindřichohradecké místní dráhy

Vrchní soud v Praze zrušil konkurz na zadluženou firmu Jindřichohradecké místní dráhy (JHMD). Krajský soud v Českých Budějovicích se musí vypořádat s návrhem reorganizace firmy, uvedl vrchní soud. Vyhověl odvolání firmy JHMD a konkurz zrušil. Případ bude ale dál posuzovat soudce Zdeněk Strnad, což společnost JHMD napadala. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Proti rozhodnutí vrchního soudu není možné dovolání. Firma JHMD je od loňského podzimu v úpadku a provoz vlaků na úzkokolejce v říjnu zastavila.
5. 9. 2023|

Dodavatel solárů Malina je v úpadku, rozhodl insolvenční soud

Energetický Holding Malina, který má problémy se zajištěním velkého množství zakázek na fotovoltaiku, je v úpadku. Rozhodl o tom insolvenční soud. Ten zároveň určil insolvenčního správce, kterým bude Insolvenční agentura se sídlem v Karlových Varech. První schůzka věřitelů se pak uskuteční 29. srpna. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku, upozornil na to server Seznam Zprávy.
12. 5. 2023|

Vrchní soud odmítl, aby úpadek Mladé fronty řešil pražský soud. Řízení bude pokračovat v Českých Budějovicích

Vrchní soud v Praze odmítl návrh Krajského soudu v Českých Budějovicích, aby insolvenční řízení s vydavatelstvím Mladá fronta převzal Městský soud v Praze. Důvody pro přechod insolvenčního řízení do Prahy považuje vrchní soud za nedostatečné. S přesunem řízení nesouhlasila ani společnost Mladá fronta, ani insolvenční správkyně. Řízení bude pokračovat v Českých Budějovicích, plyne z údajů v insolvenčním rejstříku.
30. 10. 2020Aktualizováno30. 10. 2020, 14:02|