TÉMA

Spojenci pro Středočeský kraj

Éra Jermanové skončila, středočeskou hejtmankou je Petra Pecková

Středočeský kraj má novou hejtmanku. Zastupitelé na svém ustavujícím zasedání zvolili do čela regionu Petru Peckovou, která do voleb vedla vítězné STAN. Jejími náměstky se stali Martin Kupka (ODS), Jiří Snížek (Piráti) a Věslav Michalik (STAN). V krajské koalici jsou také Spojenci pro Středočeský kraj.
16. 11. 2020Aktualizováno16. 11. 2020, 12:19|

Jermanová vzdala kandidaturu do výboru kraje. Mluví o mediálním honu

Končící středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) nebude kandidovat na předsedkyni krajského kontrolního výboru. Uvedla, že se tak rozhodla s ohledem na tlak, který podle ní přímo i prostřednictvím médií vyvíjejí zástupci nové koalice. Lídři koaličních stran její rozhodnutí přivítali.
5. 11. 2020Aktualizováno5. 11. 2020, 16:55|

Středočeská vláda podepsala koalici. Nominaci Jermanové nebudeme kádrovat, uvedla Pecková

Zástupci nové středočeské koalice nebudou žádat opoziční hnutí ANO, aby navrhlo do čela kontrolního výboru někoho jiného než končící hejtmanku Jaroslavu Pokornou Jermanovou. Je ale otázkou, zda bude do čela výboru zvolena, uvedla pravděpodobná nástupkyně Pokorné Jermanové Petra Pecková (STAN). Lídři stran, které se dohodly na krajské vládě, ve středu v Praze podepsali koaliční smlouvu.
4. 11. 2020Aktualizováno4. 11. 2020, 15:35|

Pecková bude hejtmankou, Kupka jejím náměstkem. Strany si rozdělily křesla ve středočeské radě

Strany, které jednají o společné vládě ve Středočeském kraji, si rozdělily křesla v radě. Shodly se, že hejtmankou bude Petra Pecková z vítězného hnutí STAN, jejím prvním náměstkem Martin Kupka z ODS, která skončila ve volbách druhá. Obě tyto strany obsadí v radě po čtyřech křeslech, Piráti dvě a Spojenci pro Středočeský kraj jedno.
6. 10. 2020Aktualizováno6. 10. 2020, 20:30|

Lídři STAN, ODS, Pirátů a Spojenců se dohodli na koalici ve středních Čechách, hejtmankou bude Pecková

Lídři stran ve středních Čechách se dohodli na široké koalici všech uskupení v krajském zastupitelstvu kromě hnutí ANO. Hejtmankou bude volební jednička STAN Petra Pecková. Zástupci stran začínají pracovat na programovém prohlášení, koaliční smlouvu musí nejdříve projednat stranické orgány a zastupitelské kluby. Lídři stran to řekli novinářům po nedělním společném jednání na krajském úřadě v Praze.
4. 10. 2020|