TÉMA

Luboš Peterka

Po napínavém souboji ve Strakonicích zvítězil o desítky hlasů Tomáš Fiala za ODS

Senátorem za dvanáctý volební obvod Strakonice se stane ředitel strakonické nemocnice Tomáš Fiala (za ODS). Získal 50,13 procenta hlasů, těsně tak porazil Luboše Peterku (za KDU-ČSL). Fiala v horní komoře parlamentu nahradí dosavadního senátora Karla Kratochvíleho (ČSSD). K volbám na Strakonicku přišlo ve druhém kole 15 procent voličů.
10. 10. 2020|

Senátní duel na Strakonicku: O křeslo v horní komoře se utkají Tomáš Fiala a Luboš Peterka

ČT24 připravila duely všech kandidátů do Senátu, kteří postoupili do druhého kola a kteří tak mají reálnou šanci stát se zákonodárci v horní komoře parlamentu. V obvodu číslo 12 – Strakonice budou voliči vybírat mezi  Tomášem Fialou (za ODS) a Lubošem Peterkou (za KDU-ČSL). K volbám v prvním kole přišlo 35,44 procenta voličů. Dvanáctý senátní obvod tvoří celý okres Strakonice, západní část okresu Písek a západní část okresu Prachatice. Ředitel strakonické nemocnice Fiala postoupil s 27,84 procenta hlasů. Starosta městysu Radomyšl Peterka získal 15,01 procenta hlasů. O tom, kdo z kandidátů nakonec místo v Senátu získá, se rozhodne ve druhém kole, které bude v pátek od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.
5. 10. 2020|

Na Strakonicku se o mandát senátora utkají Tomáš Fiala (za ODS) a Luboš Peterka (za KDU-ČSL)

V druhém kole senátních voleb v obvodu Strakonice se utká ředitel strakonické nemocnice Tomáš Fiala (za ODS) a starosta městysu Radomyšl Luboš Peterka (za KDU-ČSL). Peterka o druhé místo do posledních sečtených hlasů bojoval s Petrem Kalinou (ANO). Mandát neobhájil současný senátor za obvod Strakonice Karel Kratochvíle (ČSSD). K volbám přišlo 35,44 procenta voličů.
3. 10. 2020|