TÉMA

72 - Ostrava-město

Šimetka za ODS v Ostravě jasně porazil Jiříčka z ANO

Ve druhém kole senátních voleb za obvod Ostrava-město zvítězil Ondřej Šimetka (za ODS). Získal téměř 68 procent hlasů. Jeho protikandidát Zdeněk Jiříček (ANO) jen polovinu soupeřova volebního výsledku – zhruba 32 procent hlasů. V prvním kole mezi nimi přitom nebyl rozdíl ani sto hlasů.
10. 10. 2020|

Senátní duel na Ostravsku: O křeslo v horní komoře se utkají Zdeněk Jiříček a Ondřej Šimetka

ČT24 připravila duely všech kandidátů do Senátu, kteří postoupili do druhého kola a kteří tak mají reálnou šanci stát se zákonodárci v horní komoře parlamentu. V obvodu číslo 72 – Ostrava-město se utkají ředitel psychiatrické nemocnice v Opavě Zdeněk Jiříček (ANO) a přednosta gynekologicko-porodnické kliniky Fakultní nemocnice v Ostravě a člen dozorčí rady české pobočky Lékařů bez hranic Ondřeje Šimetka (za ODS). Jiříček získal v prvním kole důvěru 21,87 procenta voličů, pro Šimetku se vyslovilo 21,68 procenta voličů. Volební účast dosáhla 34,72 procenta. O tom, kdo z kandidátů nakonec místo v Senátu získá, se rozhodne ve druhém kole, které bude v pátek od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.
7. 10. 2020|

Ostravský senátor Koliba končí, vystřídá ho Šimetka nebo Jiříček

Peter Koliba (ANK 2020, dříve ANO) post senátora v obvodu Ostrava-město neobhájil, nezískal ani tři procenta hlasů. Ve druhém kole se utkají nový kandidát hnutí ANO Zdeněk Jiříček s Ondřejem Šimetkou (za ODS). Oba si udrželi velký náskok před ostatními, v prvním kole ale skončili s poměrně těsným výsledkem. Oba získali skoro 22 procent hlasů. K senátním volbám přišlo v obvodu č. 72 celkem 34,7 procenta voličů, o dva procentní body víc než v roce 2014.
3. 10. 2020|