TÉMA

Mimořádné opatření

Síkela: V zásobnících je miliarda metrů krychlových plynu, což je 30 procent kapacit

Zásobníky plynu v České republice jsou naplněny z 30 procent, což je k 1. květnu historické maximum. V nedělním diskusním pořadu České televize Otázky Václava Moravce to uvedl ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN). Množství plynu v zásobách k 1. květnu překročilo miliardu metrů krychlových. Ke konci měsíce by chtěl Síkela, aby byla plná polovina kapacity zásobníků. Naplní se podle něj plán, že zásobníky budou před topnou sezonou naplněné nejméně z 80 procent, jak nařídil mimořádným opatřením.
1. 5. 2022Aktualizováno1. 5. 2022, 16:11|

Od března bude povinná ochrana dýchacích cest venku v obci i v práci

V prodejnách či ve veřejné dopravě bude od 1. března povinnost nosit respirátory a podobně účinné ochrany dýchacích cest. Alespoň chirurgická rouška bude nutná i venku a to v zastavěném území obcí. Nošení chirurgických roušek nebo respirátorů bude od pondělí povinné také na pracovištích. Ochranné prostředky musí zaměstnancům zajistit zaměstnavatel.
27. 2. 2021Aktualizováno27. 2. 2021, 00:32|
OVM

Plaga chce respirátory pro učitele z šesti nejvíce nakažených regionů, nesouhlasí s ošetřovným do 13 let

Vláda by měla podle ministra školství Roberta Plagy (ANO) poskytnout respirátory každému učiteli v Praze a dalších pěti regionech nejvíce postižených koronavirem, řekl v pořadu Otázky Václava Moravce. Každý z učitelů by měl podle ministra dostat minimálně deset respirátorů ze Správy státních hmotných rezerv. Plaga také uvedl, že nesouhlasí s navýšením věku u ošetřovného z 10 na 13 let.
13. 9. 2020|