TÉMA

Covid - ubytování

Příjem žádostí do programu Covid – ubytování končí, v úterý je poslední možnost

Poskytovatelé ubytování, kteří chtějí získat státní dotaci za nucené uzavření svých zařízení při první vlně pandemie, mají v úterý poslední den na podání žádosti do programu Covid – ubytování. Administraci má na starost Státní fond podpory investic. Žádost je možné podat už pouze datovou schránkou nebo prostřednictvím e-mailu. Příjem žádostí byl spuštěn 11. září, původně měl skončit 30. října. Kvůli vysokému počtu žadatelů o registraci u Českého statistického úřadu (ČSÚ), která je nezbytná k akceptaci žádosti, byla lhůta prodloužena. Na program je vyčleněno 3,3 miliardy korun.
3. 11. 2020|

Spouští se Covid – ubytování. Poskytovatelé mohou od pátku žádat o dotaci za dobu uzavření

Provozovatelé ubytovacích zařízení mohou od pátečního poledne žádat o státní dotaci za 72 dní, kdy museli mít kvůli vládním opatřením proti koronaviru zavřeno. Příspěvek bude podle kategorie a třídy ubytování činit 100 až 330 korun za pokoj a noc. Podpora se nevztahuje na krátkodobé pronájmy typu Airbnb. Příjem žádostí skončí 30. října.
11. 9. 2020|

Začne vládní program Covid – ubytování. Na podporu hoteliérů poputuje 3,5 miliardy

V nejbližších dnech budou moci majitelé ubytovacích zařízení v Česku pravděpodobně žádat o peníze z programu Covid – ubytování. Podle ministryně pro místní rozvoj Kláry Dostálové (ANO) si dohromady rozdělí téměř tři a půl miliardy korun. Výzva má hoteliérům kompenzovat výpadek příjmu kvůli koronaviru. Peníze budou moci čerpat za celých 72 dní, během kterých kvůli rozhodnutí vlády nemohli fungovat nebo přišli o hosty. Program už schválila i Evropská komise.
7. 9. 2020|