TÉMA

Mělnicko

V Želízech na Mělnicku budou lidé volit znovu. O odstoupení kandidátů se dozvěděli ve volební místnosti

Komunální volby se budou muset znovu konat v Želízech na Mělnicku, kde v týdnu před hlasováním odstoupili kandidáti. Obec nyní čeká na vypsání nového termínu voleb.  Zastupitelstvo, které vzešlo z proběhlých voleb, proto paradoxně nebude funkční a obec do té doby povede dosavadní starosta Milan Zajíček, který už nekandidoval.
24. 9. 2022Aktualizováno24. 9. 2022, 18:16|

Policie obvinila matku z vraždy novorozeněte. Žena přinesla mrtvé dítě na služebnu

Policie v neděli obvinila pětatřicetiletou ženu z vraždy novorozence. Matka přinesla své mrtvé dítě na obvodní oddělení policie v Neratovicích 25. prosince. Vyšetřovatelé požádali o vzetí ženy do vazby, řekla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.
26. 12. 2021Aktualizováno26. 12. 2021, 17:06|

Arenberger předal Babišovi šanon o svém majetku

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) dodal premiérovi Andreji Babišovi (ANO) dokumenty o svém majetku. Potvrdily to mluvčí resortu zdravotnictví i úřadu vlády. Média v minulých dnech upozornila na nedostatky v ministrově majetkovém přiznání a další záležitosti. Arenberger je přesvědčen, že se žádného zásadního pochybení nedopustil. Jak s obsahem materiálů po víkendu naloží Babiš, je podle ministra na něm.
21. 5. 2021Aktualizováno21. 5. 2021, 16:40|

Před 130 lety zaplavila rozbouřená Vltava téměř třetinu Prahy a zničila Karlův most

Těsně před půl šestou ráno 4. září roku 1890 pobořila velká voda Karlův most. V té době již sice po celých Čechách i Moravě pršelo několik měsíců téměř v kuse, přesto jen málokdo věřil, že by katastrofu tento staroslavný most neustál. Ti, kteří se po mostě během protržení dokonce procházeli, za to zaplatili životem. V ten den totiž kulminovala jedna z největších povodní české historie.
4. 9. 2020|