TÉMA

Laura

Bouře Sally si v Alabamě vyžádala jednu oběť. Na hranici s Floridou hrozí velmi silné záplavy

Nejméně jeden člověk zemřel na jihu amerického státu Alabama v důsledku hurikánu Sally, jehož přechod přes pobřeží Mexického zálivu provázely mohutné přívaly deště a vzedmutí mořské hladiny. Živel zaplavil řadu obcí a přerušil dodávky elektřiny statisícům domácností. Zbytky bouřkového systému se posouvají na severovýchod, nebezpečí ale v pobřežních oblastech nepominulo, uvedla agentura AP.
17. 9. 2020Aktualizováno17. 9. 2020, 14:50|

Hurikán Laura si v Louisianě vyžádal šest mrtvých. Povalil také kontroverzní konfederační sochu

Šest obětí si ve Spojených státech vyžádal hurikán Laura, který se ve čtvrtek přehnal přes stát Louisiana a v noci na pátek zeslábl na méně nebezpečnou tropickou bouři. Do vnitrozemí s sebou bouře přesto přinesla prudký déšť a varování před tornády. Podle amerického Národního střediska pro hurikány (NHC) se bouře během pátku stočí na východ nad údolí řeky Mississippi a v sobotu zasáhne státy u pobřeží Atlantského oceánu.
28. 8. 2020|

Laura má oběti. Hurikán zbičoval Louisianu a zeslábl na tropickou bouři

Přes Louisianu se přehnal silný hurikán Laura, který za sebou zanechal záplavy, výpadky proudu a poničené domy. Místní guvernér John Bel Edwards odpoledne oznámil, že živel si kromě „obrovského množství škod“ vyžádal i čtyři oběti na životech. Všechna úmrtí údajně způsobily padající stromy. Laura po přesunu nad pevninu slábla, na sever Louisiany podle meteorologů dorazila nikoli jako hurikán, ale jako méně nebezpečná tropická bouře. I v sousedním Arkansasu ale může způsobit záplavy.
27. 8. 2020Aktualizováno27. 8. 2020, 22:51|