TÉMA

USPS

Nicnedělající Trump versus pekingský Biden. Ostrá americká kampaň vrcholí

Dominantními tématy amerických prezidentských voleb zpravidla bývá domácí politika, která se soustředí na ekonomickou kondici země, daňové otázky či reformy zdravotnictví. Letos vším zamíchal koronavirus a ovládl i předvolební kampaň. Do toho Spojené státy zachvátily největší rasové protesty za několik dekád i spory o to, jak bude vypadat letošní „pandemické“ hlasování. Své recepty, jak zotavit nemocnou a rozdělenou zemi, v kampani nabídli obhajující prezident Donald Trump i jeho vyzyvatel Joe Biden.
27. 10. 2020|

Demokraté viní Trumpa, že chce ochromit poštu a zkomplikovat korespondenční hlasování. Podle něj je podvodné

Americká sněmovna reprezentantů schválila především hlasy demokratické většiny příspěvek 24 miliard dolarů pro americkou poštovní službu na zajištění korespondenčního hlasování a zastavení změn připravovaných novým šéfem poštovní služby. Republikáni jsou však proti. Mají přitom většinu v Senátu a náleží jim Bílý dům, který hrozí vetem. Trvdí, že korespondenční hlasování vedlo při posledních prezidentských volbách k rozsáhlým podvodům.
23. 8. 2020|

Americký boj o poštu. Trump chce škrtat, demokraté v tom vidí sabotáž voleb

Američtí demokraté chtějí zastavit úsporná opatření ve státní poštovní službě. Ta varovala, že by kvůli škrtům nemusela včas doručit některé korespondenční hlasy při listopadových volbách, kdy Američané budou volit hlavu státu, Kongres či guvernéry. Předsedkyně Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiová svolá hlasování o opatření, které by prý ochránilo poštu před „sabotáží“ ze strany prezidenta Donalda Trumpa. Šéf Bílého domu už kvůli kauze čelí první žalobě, právní kroky avizovaly také některé státy, které řídí demokraté.
17. 8. 2020Aktualizováno17. 8. 2020, 22:23|