TÉMA

František Vyskočil

Babiš mladší poprvé vypovídal na policii ohledně Krymu

Syn předsedy vlády Andrej Babiš mladší vypovídal ve čtvrtek pět hodin na policii kvůli svému údajnému zavlečení na Krym v souvislosti s kauzou Čapí hnízdo. Po výslechu odmítl uvést podrobnosti s tím, že spolu s advokátem chystá ještě další kroky. Babiš mladší dlouhodobě tvrdí, že ho na Krym nechal v roce 2017 proti jeho vůli odvézt otec. Ten to odmítá.
9. 9. 2021Aktualizováno9. 9. 2021, 22:47|

Syn Ladislava Smoljaka Filip dostane 93 tisíc za divadelní hry. Svěráka vztah s dědicem práv mrzí

Žižkovské divadlo Járy Cimrmana zaplatí synovi herce, režiséra a scenáristy Ladislava Smoljaka Filipovi téměř 88 tisíc korun za hry fiktivního zneuznaného českého génia, které odehrálo v letech 2015 až 2017. Dalších 5 tisíc korun muž dostane za svůj hudební výkon v představení Posel z Liptákova. Strany se na tom v pondělí dohodly u pražského městského soudu, kde uzavřely smír. Podle Smoljaka skončil spor remízou. Právní zástupce divadla František Vyskočil uvedl, že je se závěrem spokojen.
8. 2. 2021|

Slovanská epopej Praze nepatří, rozhodl soud. Vyhověl žalobě příbuzného malíře Muchy

Praha není vlastníkem cyklu obrazů Slovanská epopej. Rozhodl o tom ve středu Obvodní soud pro Prahu 1, který vyhověl žalobě příbuzného malíře Alfonse Muchy na určení vlastnictví. John Mucha tvrdí, že se Praha vlastníkem obrazů nikdy nestala, protože nesplnila autorovu podmínku vybudovat pro plátna samostatné výstavní prostory. Rozsudek není pravomocný, město se proti němu odvolá.
9. 12. 2020Aktualizováno9. 12. 2020, 15:43|

Kauza Peroutka: Vnučka slavného novináře bude omluvu vymáhat exekučně

Vnučka novináře Ferdinanda Peroutky bude omluvu za výroky prezidenta o jejím dědovi vymáhat po ministerstvu financí exekučně. Oznámil to její advokát František Vyskočil. Úřad se měl podle pravomocného rozsudku omluvit do úterka, sdělil ale, že tak neučiní a vyčká, jak Nejvyšší soud (NS) rozhodne o jeho návrhu na odklad vykonatelnosti rozsudku.
19. 8. 2020|

Filip se nechce omlouvat exřediteli Národní galerie Fajtovi. Odvolal se

Místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Filip (KSČM) se nechce omluvit bývalému řediteli Národní galerie Praha (NGP) Jiřímu Fajtovi. Podal proto odvolání ve sporu, který v červnu prohrál u Obvodního soudu pro Prahu 1. Ten rozhodl tak, že se má Filip za své nepravdivé nařknutí Fajta z finančních machinací omluvit.
14. 8. 2020|