TÉMA

Filip Smoljak

Syn Ladislava Smoljaka Filip dostane 93 tisíc za divadelní hry. Svěráka vztah s dědicem práv mrzí

Žižkovské divadlo Járy Cimrmana zaplatí synovi herce, režiséra a scenáristy Ladislava Smoljaka Filipovi téměř 88 tisíc korun za hry fiktivního zneuznaného českého génia, které odehrálo v letech 2015 až 2017. Dalších 5 tisíc korun muž dostane za svůj hudební výkon v představení Posel z Liptákova. Strany se na tom v pondělí dohodly u pražského městského soudu, kde uzavřely smír. Podle Smoljaka skončil spor remízou. Právní zástupce divadla František Vyskočil uvedl, že je se závěrem spokojen.
8. 2. 2021|

Ve druhém kole senátních voleb v Praze 9 vyzve současného senátora Smoljaka vojenský historik Stehlík

Ve druhém kole senátních voleb v Praze 9 a 14 vyzve stávajícího senátora Davida Smoljaka (koalice STAN, Pirátů a TOP 09) vojenský historik Eduard Stehlík (ODS). Neuspěli třeba předseda Národní rady osob se zdravotním postižením Václav Krása (Trikolóra) ani bratr současného senátora Filip Smoljak (PRO Zdraví). Účast voličů byla ve 24. obvodě přes 33 procent.
3. 10. 2020Aktualizováno3. 10. 2020, 19:01|

Supraphon musí synovi Ladislava Smoljaka zaplatit za desky, které vydal bez jeho souhlasu

Soud přiznal Filipu Smoljakovi, synovi zesnulého režiséra Ladislava Smoljaka, 58 tisíc korun a úroky od Supraphonu, který bez mužova souhlasu vydal limitovanou edici desek k 50. výročí Divadla Járy Cimrmana. Smoljak požadoval 100 tisíc korun. Rozsudek není pravomocný. Hudební vydavatelství s ním nesouhlasí. Navrhovalo, aby soud Smoljakovi přiznal částku ve výši 13 tisíc korun. Filip Smoljak podle vyjádření firmy dělá při poskytování licencí obstrukce a jeho jednání je v rozporu s dobrými mravy.
10. 8. 2020|