TÉMA

Ian Fleming

Doporučujeme

Staré filmy by se neměly upravovat podle nové doby, míní Spielberg. Vysílačky za zbraně by už nevyměnil

Steven Spielberg kritizoval myšlenku, že by se starší filmy měly upravovat tak, aby vyhovovaly modernímu vnímání. Šestasedmdesátiletý filmař v rozhovoru na setkání Time 100 Summit mimo jiné znovu zalitoval, že upravil film E.T. – Mimozemšťan.
27. 4. 2023|

Zemřel Sean Connery, první filmový James Bond

Ve věku 90 let zemřel skotský herec Sean Connery, který jako první ve filmu ztvárnil legendárního britského agenta 007 Jamese Bonda. Veřejnosti to oznámila jeho rodina, informovala o tom stanice BBC. Connery zemřel ve spánku ve svém domě na Bahamách.
31. 10. 2020Aktualizováno31. 10. 2020, 15:35|

„Protřepat, nemíchat.“ Sean Connery oslavil devadesátiny. Proslavila ho role Jamese Bonda

Proslavil ho James Bond a dodnes je pro mnohé fanoušky jediným jeho pravým představitelem. Britskému agentovi 007 dodal charakteristický šarm a humor. Sean Connery, herec skotského původu a mužného vzhledu, chtěl být nejdřív fotbalistou a uspěl i v kulturistické soutěži. Nakonec se našel na filmovém plátně. V současnosti hraje golf, věnuje se charitě a angažuje se ve společenském dění ve Skotsku. Poslední roli ve filmu si střihl v roce 2003.
25. 8. 2020|

Filmová upoutávka týdne: Britské drama vyzývá ženy ke špionáži nacistického režimu

Stereotypy o metodách, jak vedla Velká Británie válku s třetí říší, se snaží rozbít nový snímek A Call to Spy režisérky Lydie Dean Pilcherové. Příběh má základ ve skutečných událostech a publiku představí i agentku, která byla inspirací pro postavu Moneypenny z bondovek.
8. 8. 2020|