TÉMA

Světla

Londýnský Canary Wharf láká návštěvníky na zimní festival světel

Letos již po osmé se mohli návštěvníci největšího londýnského festivalu světel projít okolo světelných instalací od nejinovativnějších světelných umělců ze všech koutů světa. Festival je volně přístupný veřejnosti a získal již několik ocenění. I tentokrát rozzářil stále ještě potemnělé ulice města a vdechl do nich ducha umění.
22. 1. 2024|

Francouzi se obávají nedostatku elektřiny a šetří. Vánočního osvětlení se ale nevzdají

Francouzi se obávají, že v zimě nebude dost elektřiny. Země se přechodně vrací k uhelným elektrárnám, hledá nové zdroje energie a nabádá k šetření. Přitom se ale nechce úplně vzdát tradičních Vánoc plných světel. Nasvícená je už i neslavnější pařížská třída Champs Elysées.
22. 11. 2022|

Požár naváděcích světel pozastavil provoz na letišti v Praze

Požár naváděcích světel pozastavil ve čtvrtek před polednem déle než na hodinu provoz na ruzyňském letišti v Praze. Mluvčí letiště Klára Divíšková uvedla na Twitteru, že oheň zasáhl naváděcí světelnou řadu na hlavní dráze. Podle pražských hasičů hořela elektroinstalace k naváděcím světlům, příčinou požáru byla technická závada. Omezení se dotklo asi dvou desítek letů.
17. 11. 2022Aktualizováno17. 11. 2022, 15:39|

Řidiči často nevěnují dostatečnou pozornost osvětlení auta, hrozí pak nehody

Mokrá vozovka, hned několik nehod kvůli nedobrzdění a následné kolony. Situace, která se v posledních dnech několikrát opakovala na českých dálnicích. Podle odborníků za to může i malá pozornost, kterou řidiči věnují osvětlení svého auta.
5. 8. 2020|