TÉMA

Jacksonville

Po střelbě rasisty na Floridě kritici viní i guvernéra DeSantise

Ameriku šokovalo vraždění střelce, který otevřeně vyznával nadřazenost bílé rasy. Podle nových zjištění se o víkendu nejprve snažil dostat do areálu historicky první afroamerické univerzity na Floridě. Tam ho ještě zahnal policista, kterého přivolali studenti. Pak se ale muž vydal do obchodu v Jacksonvillu, kde zabil tři Afroameričany.
29. 8. 2023|

Bouře Elsa stála život nejméně čtyři lidi. Škody napáchala mírné

Tropická bouře Elsa přinesla vydatné srážky a záplavy a vyžádala si nejméně jednoho mrtvého, když ve středu postupovala přes jihovýchod Spojených států. Škody na Floridě se zdály být relativně mírné a bouře od úterka zeslábla, přesto se bez elektřiny ocitly desetitisíce odběratelů. V kempu na jihovýchodě státu Georgia utrpělo asi deset lidí zranění, když místo zasáhl silný vítr a možná i tornádo.
8. 7. 2021|

Odložené primárky v Connecticutu vyhráli Trump a Biden. Nominaci do voleb mají oba jistou

Odložené prezidentské primárky demokratů a republikánů v americkém státě Connecticut vyhráli podle očekávání současný šéf Bílého domu Donald Trump a jeho rival v podzimních volbách Joe Biden. Úterní hlasování, které se původně mělo konat už v dubnu a přesouvalo se kvůli pandemii nemoci covid-19, definitivně uzavřelo nominační proces.
12. 8. 2020|

„Je to jiný svět a chvíli ještě takový bude.“ Republikáni ruší hlavní část nominačního sjezdu, oznámil Trump

Americký prezident Donald Trump oznámil, že Republikánská strana ruší hlavní část nominačního sjezdu před listopadovými prezidentskými volbami. Čtyřdenní akce s několika tisíci účastníků, která se měla uskutečnit v srpnu ve městě Jacksonville na Floridě, se nebude konat kvůli šíření koronaviru. Část nominačního sjezdu, která se má konat v Severní Karolíně, je ale dál v plánu.
24. 7. 2020|