TÉMA

Okresní soud v Litoměřicích

Obžalovaní v případu ROP Severozápad si vyslechli obžalobu. Soudce ji četl několik hodin

Čtení obžaloby v rozsáhlé kauze údajných machinací v Regionálním operačním programu (ROP) Severozápad u soudu v Litoměřicích trvalo několik hodin. Většina z 27 obžalovaných bývalých politiků či úředníků ve středu už k soudu nepřišla a hlavní líčení se koná v jejich nepřítomnosti. Jejich výslech začne zřejmě příští týden. Případ se týká rozdělování dotací v Ústeckém a Karlovarském kraji. Podle státního zástupce zmanipulovali obžalovaní evropské dotace ve výši 14 miliard korun.
20. 10. 2021|

Zmizely zbraně i sochy. Bývalá ředitelka muzea dostala podmínku, má uhradit 16 milionů korun

Litoměřický okresní soud ve středu potrestal bývalou ředitelku místního muzea za porušení povinnosti při správě cizího majetku tříletým podmíněným trestem odloženým na zkušební dobu pěti let. Evě Štíbrové hrozilo až osmileté vězení. Ze sbírek muzea se ztratilo na 10 tisíc předmětů téměř za 16 milionů korun. Soud nařídil Štíbrové, která vinu odmítla, aby vzniklou škodu uhradila. Rozsudek není pravomocný, státní zástupci i obžalovaná si ponechali lhůtu na rozmyšlenou.
9. 12. 2020|

Kauza Větrovec a Vavřička se táhne už celou dekádu. Soud nyní vyslýchá svědky

Soud vyslýchá svědky v jednom z nejdelších soudních procesů v Česku.Jde o deset let trvající kauzu podezření na tunelování severočeských firem Melbro a Velimex. Obžalovaný konkurzní správce Josef Vavřička během procesu zemřel. Druhý podezřelý, podnikatel Vladislav Větrovec, zase kvůli nedůvodným omluvám skončil na čas ve vazbě.
22. 7. 2020|