TÉMA

Vracov

Lidé během léta častěji řeší pas na poslední chvíli, vyzvednout se dá ale jen v Praze

V létě přibývá zájemců o výměnu nebo pořízení osobních dokladů. Kvůli cestám do zahraničí roste i počet žádostí o takzvané expresní pasy. Třeba když lidé na poslední chvíli zjistí, že je jejich doklad neplatný. Nový pas vystaví úřady do druhého dne, vyzvednout se ale dá jen v hlavním městě.
3. 8. 2023|

Muž z Hodonínska si vyléval vztek zakládáním požárů, zaměstnal stovky hasičů

Třiatřicetiletý muž na Hodonínsku podle policie založil od loňského podzimu 25 požárů lesů a trávy. Celkem hořelo zhruba na dvaceti hektarech. Policisté ho zadrželi minulý týden. Škody přesáhnou půl milionu. Žhář je obviněn z poškozování cizí věci, stíhaný je na svobodě.
5. 4. 2022|

V nemocnicích pracují jako dobrovolníci učitelky ze zdravotní školy a hasiči

Nemocnice zřizované Jihomoravským krajem mají dostatek lůžek pro pacienty s covidem-19, potřebují ale výpomoc zhruba pěti set studentů medicíny. Kromě mediků se do práce zapojují také dobrovolníci jiných profesí. Jihomoravská krajská zařízení jich poptávají desítky. V Kyjově už začali vypomáhat například dobrovolní hasiči, ve Znojmě učitelky ze zdravotní školy. Přípravou procházejí také policisté.
20. 10. 2020|

Jeden přejezd zruší a dva opraví. Vracovu se ale záměr správců železnice příliš nelíbí

Správa železnic plánuje do roku 2027 zrušení celkem třinácti křížení na koridorových tratích, nahradí je podjezdy nebo nadjezdy. Vedle toho správa bez náhrady ruší i další přejezdy. Jeden zmizí například na silnici ve Vracově, další dva projdou rekonstrukcí. Obec ale se záměrem nesouhlasí. Starosta se bojí, že se tím zkomplikuje doprava v celém městě.
20. 7. 2020|