TÉMA

Petr Ludwig

Události komentáře

Nečekejme na vládu, nosme roušku, apeluje datový vědec. Nemocnice se chystají na nápor pacientů

Zůstat doma, a když už jít ven, tak s rouškou, na vládní nařízení nečekat, apeluje datový vědec Petr Ludwig. Zodpovědné dodržování opatření podle něj povede k tomu, že za dva týdny mohou čísla začít klesat a nemocnice nebudou čelit kritickému přetížení. Ředitel Fakultní nemocnice Ostrava Jiří Havrlant oceňuje, že jeho zařízení pomáhají s vytížením jiné nemocnice v kraji. Samotná FN tím získává čas, aby byla připravena na vlnu pacientů, která v následujících dnech přijde, řekl v Událostech, komentářích.
17. 10. 2020|

V Česku hrozí italský a newyorský scénář, varují vědci. Doporučují osobní lockdown

V Česku strmě přibývá případů nákazy koronavirem, hospitalizovaných pacientů i nakažených zdravotníků. Podle skupiny vědců existuje velké riziko, že Česká republika bude následovat italský či newyorský scénář a lékaři budou nuceni rozhodovat, kdo dostane péči a kdo ne. Vyzývají proto k tomu, aby lidé sami zavedli „osobní lockdown“ a ven vycházeli jen v nejnutnějších případech. Mezi signatáře výzvy patří rektor ČVUT Vojtěch Petráček, který byl hostem Událostí, komentářů.
16. 10. 2020|
Události komentáře

Česko odkládá roušky. Jejich propagátor chce nyní Čechy naučit optimismu

Hostem pořadu Události, komentáře byl spoluautor klipu Roušky všem, které pomohlo rozjet celosvětovou kampaň s dosahem 1,2 miliardy uživatelů. V Česku nyní povinnost chránit si ústa končí, spisovatel Petr Ludwig je ale dál pokládá za užitečný nástroj, který v případě druhé vlny může zabránit opětovnému uzavření celé země.
1. 7. 2020|