TÉMA

Petr Michal

Hospodářskou komoru povede Zdeněk Zajíček, odejde z předsednictva ODS

Podnikatelé ve středu na celostátním sněmu v Praze zvolili za prezidenta Hospodářské komory na další tři roky dosavadního viceprezidenta komory a místopředsedu ODS Zdeňka Zajíčka. Vystřídá Vladimíra Dlouhého, který ve funkci po devíti letech skončí. Zajíček oznámil, že rezignuje na post místopředsedy ODS. Na sněmu vystoupil premiér Petr Fiala (ODS) či šéf resortu práce Marian Jurečka (KDU-ČSL). Podle něj ministerstva práce a vnitra připravují změny k urychlení přijímání zahraničních pracovníků.
31. 5. 2023Aktualizováno31. 5. 2023, 18:46|

Zamořená Trojice neměla prioritu, Diamo ji i tak chtělo za miliardu vyčistit. Po odstoupení od smlouvy mu hrozí žaloba

Ostrava se dlouhodobě potýká s ekologickými následky těžby. Ty zasahují dokonce i samotné centrum města, kam patří například Trojické údolí. V minulosti tam byl důl a koksovna, které za sebou zanechaly území kontaminované dehtem a těžkými kovy. Státní podnik Diamo se proto rozhodl, že za více než miliardu korun prostor vyčistí. Vypsal soutěž, uzavřel smlouvu, a potom od ní odstoupil. Sanace ještě ani nezačala a už nyní hrozí státu ztráty ve stovkách milionů korun. Kauzu pro Reportéry ČT natáčel Dalibor Bártek.
30. 3. 2021|

Kauzu údajného tunelování dopravního podniku vrátil soud k dalšímu projednání

Kauzu údajného tunelování pražského dopravního podniku bude muset znovu projednat pražský městský soud. Odvolací senát v úterý částečně zrušil osvobozující rozsudek, kterým soud loni všech 17 obžalovaných zprostil viny. Mezi obviněnými je lobbista Ivo Rittig nebo někdejší šéf dopravního podniku Martin Dvořák, oba vinu odmítají. Rozhodnutí Vrchního soudu v Praze je pravomocné.
30. 6. 2020Aktualizováno30. 6. 2020, 16:55|