TÉMA

Mezinárodní investiční banka

Hlavním podporovatelem války jsou Spojené státy, řekl Orbán

Maďarsko nepodporuje válku, hlavním podporovatelem války jsou Spojené státy, řekl v pátek maďarský premiér Viktor Orbán podle agentury Reuters v pravidelném rozhlasovém vystoupení. USA jsou podle něj důležitý spojenec Maďarska, ale názory obou zemí na válku na Ukrajině se liší.
14. 4. 2023Aktualizováno14. 4. 2023, 11:56|

Česko za půl roku vystoupí z postsovětských mezinárodních bank. Návrh vlády podepsal Zeman

Prezident Miloš Zeman podepsal vystoupení Česka z postsovětských institucí, jimiž jsou Mezinárodní investiční banka (MIB) a Mezinárodní banka hospodářské spolupráce (MBHS). Výpověď, kterou navrhla vláda, začne platit za půl roku. Na hradním webu to uvedl jeho mluvčí Jiří Ovčáček.
27. 4. 2022|

Zkrachovalou firmu Pilsen Steel převezme německá skupina Max Aicher

Novým majitelem zkrachovalých plzeňských hutí a kováren Pilsen Steel a společnosti Pilsen Estates je od 1. července společnost s ručením omezeným Max Aicher Pilsen z německého holdingu Max Aicher. Novinářům to v úterý oznámil insolvenční správce Jaroslav Brož. Německá firma, která patří k největším nezávislým ocelářským podnikům v Evropě, už zaplatila za Pilsen Steel a Pilsen Estate celou kupní cenu. Její výši ani budoucí záměry nového majitele Brož nechtěl komentovat. Neuvedl ani, nakolik kupní cena pokryje pohledávky věřitelů.
30. 6. 2020|