TÉMA

Münster

Silné bouřky v Německu omezily vlakovou dopravu na několika místech

Po silných bouřkách, které se ve čtvrtek a v noci na pátek přehnaly přes Německo, byla omezena vlaková doprava mezi Berlínem a Hamburkem i na dalších tratích. Německá meteorologická služba (DWD) varovala před silnými dešti na severozápadě země a také v Dolním Sasku až Durynsku. Plné ruce práce měli hasiči v hesenském Kasselu a mimo jiné i v Severním Porýní – Vestfálsku či Bavorsku, odkud lidé na internetu sdílejí fotografie krup o velikosti golfových míčků. Situace se postupně zlepšuje a v noci se bouřky přesunou do Polska.
23. 6. 2023Aktualizováno23. 6. 2023, 15:13|

Hlavní podezřelý v rozsáhlém případu zneužívání dětí stanul před soudem. Desítky lidí policie vyšetřuje

Čtením obžaloby začal v západoněmeckém Kolíně nad Rýnem proces s hlavním podezřelým v rozsáhlém případu zneužívání dětí. Vyšetřovatelé získali na 30 tisíc IP adres, které mohou vést k tisícům podezřelých a k desítkám zneužívaných dětí.
17. 8. 2020Aktualizováno17. 8. 2020, 16:45|

Německá policie v případu zneužívání dětí podezřívá 30 tisíc lidí

Německá policie přišla na stopu více než 30 tisíc lidí, které podezřívá z držení a šíření dětské pornografie i zneužívání dětí. Informovala o tom agentura DPA. Na podezřelé, kteří spolu komunikovali na internetu pod krycími jmény, narazili policisté při vyšetřování případu zneužívání dětí ve městě Bergisch Gladbach. Totožnost zná zatím jen u malé části z nich.
29. 6. 2020|