TÉMA

Monika Červíčková

Poslanci poslali do závěrečného čtení digitální daň nebo občanské průkazy s otisky prstů

Poslanci na středeční schůzi debatovali o předlohách ve druhém a v prvním čtení. Do finálního čtení posunuli digitalizaci notářské činnosti, návrh na zavedení digitální daně nebo nový zákon o občanských průkazech. Kromě toho dolní komora měla na programu novelu o elektronických komunikacích a o zpřísnění vyplácení dávek v hmotné nouzi.
12. 5. 2021Aktualizováno12. 5. 2021, 19:11|

Dva poslanci ANO navrhují prolomit anonymitu u předplacených SIM karet

Prodejci předplacených SIM karet do mobilních telefonů by měli mít právo získávat rodná čísla zákazníků, kteří si tyto karty kupují. U cizinců by pak směli získávat údajů více, například jejich jména, data narození nebo bydliště. Tyto údaje by pak předávali operátorům. Počítá s tím pozměňovací návrh poslanců ANO Moniky Červíčkové a Jiřího Maška k vládní novele zákona o elektronických komunikacích, který oba poslanci předložili ve sněmovně.
12. 12. 2020|

Jsou důvody se k Číně chovat asertivně, míní Veselý. Poslanecký výbor vzal na vědomí Vystrčilovu cestu na Tchaj-wan

Sněmovní zahraniční výbor odmítl označit chystanou cestu předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) na Tchaj-wan za misi, která není součástí české zahraniční politiky. Požadovala to opoziční SPD. Cestu na návrh ANO vzal výbor pouze na vědomí. Po jednání to prohlásil jeho předseda Ondřej Veselý (ČSSD).
25. 6. 2020Aktualizováno25. 6. 2020, 20:04|