TÉMA

Jaroslav Demčák

Na registraci v nové zubařské ordinaci v Hejnicích čekaly stovky lidí

Na rezervaci termínu vstupní prohlídky v nově otevřené zubařské ordinaci v Hejnicích ve Frýdlantském výběžku na Liberecku ráno čekaly stovky lidí. Většina přišla několik hodin před otevřením. Zubaři v regionu totiž dlouhodobě chybějí. Otevřít novou ordinaci se teď městu podařilo díky stomatoložce původem z Ukrajiny.
16. 11. 2022|

Hejnice chtějí zachovat železniční přejezd. Správní řízení má určit jeho potřebnost

V Hejnicích na Frýdlantsku se lidé bouří proti možnému zrušení přejezdu. Správa železnic totiž poslala žádost na stavební úřad, který má posoudit jeho využitelnost. Silnice, kterou trať protíná, je ale pro místní důležitá. Je totiž jedinou, kterou při povodních nezaplavuje voda.
29. 12. 2021Aktualizováno29. 12. 2021, 20:08|
Počasí

SLEDUJEME: Silný déšť rozvodnil řeky. V Osoblaze se utopil člověk, další osoba se pohřešuje

Vydatný déšť opět zvedl v Česku hladiny řek, zejména na severovýchodě Čech a na Jesenicku. Ředitel Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Vladimír Vlček ve vysílání ČT24 potvrdil první oběť velké vody: záchranáři vytáhli z rozvodněné Osoblahy na Bruntálsku jednoho utonulého, další osoba se pohřešuje. Extrémní riziko záplav nově hrozí v oblasti Veselí nad Moravou, dál platí i v Libereckém kraji. Na Chrudimsku a Jesenicku tak vysoké nebezpečí pominulo.
20. 6. 2020Aktualizováno20. 6. 2020, 23:59|