TÉMA

Solnice

Královéhradecký kraj nabízí firmám pozemky v solnické průmyslové zóně

Pozemky v nové části průmyslové zóny Solnice-jih, u automobilky Škoda v Kvasinách na Rychnovsku, začal nabízet investorům Královéhradecký kraj. Podmínky prodeje teď schválili radní. Nová část zóny má bezmála 22 hektarů. Kraj ji rozvíjí podle dohody s vládou a automobilkou.
26. 3. 2024|

Kraj se státem zahájil stavbu sítí pro rozšíření průmyslové zóny Solnice-Kvasiny

Královéhradecký kraj ve spolupráci se státem zahájil na Rychnovsku výstavbu infrastruktury pro rozšíření průmyslové zóny Solnice-Kvasiny za 670 milionů korun. Ministerstvo průmyslu a obchodu na to poskytne dotaci 410 milionů. Hotovo by vše mělo být do konce roku 2025, řekli představitelé kraje. Cílem je napojit průmyslovou zónu na dopravní a technickou síť a zlepšit dopravu na silnici I/14 mezi Solnicí a Rychnovem nad Kněžnou. Je to součást investic státu a kraje do veřejné infrastruktury v regionu zóny Solnice-Kvasiny, ve které má největší továrnu Škoda Auto.
9. 10. 2023|

Dopravu v okolí areálu Škodovky v Kvasinách mají zklidnit radary. Zatím fungují na zkoušku

Obce podél příjezdových silnic do průmyslové zóny automobilky Škoda v Kvasinách na Rychnovsku trpí hustou dopravou. Starostové si vymohli alespoň osazení silnic radary pro úsekové měření rychlosti projíždějících aut. Slibují si od toho částečné zklidnění provozu. Některé z radarů už fungují, zatím ale jenom ve zkušebním režimu.
20. 1. 2023|

Z bývalého skladu soli je restaurace a galerie, citlivá rekonstrukce teď získala ocenění

Českobudějovická Solnice sice už neslouží svému původnímu účelu, díky novým majitelům se však proměnila v úhlednou restauraci a galerii. Sdružení sídel Čech, Moravy a Slezska jim nyní za citlivou a pečlivou rekonstrukci původně gotické stavby udělilo ocenění.
20. 6. 2020|