TÉMA

Neprůstřelné vesty

Zaplaťte 45 milionů, apeluje Česká zbrojovka na obranu kvůli tendru na vesty

Ministerstvo obrany řeší nečekaný problém. Společnost Česká zbrojovka žádá resort o proplacení údajné škody ve výši desítek milionů korun. Jak zjistili Reportéři ČT, věc se týká nákupu neprůstřelných vest, který ministerstvo zrušilo v roce 2016, když ho řídil Martin Stropnický (ANO).
9. 5. 2022|

Ministerstvu obrany se nedaří dotahovat velké zbrojní nákupy. Mnohé jsou zpožděné

Strategické nákupy pro českou armádu za téměř 70 miliard korun nabírají zpoždění. Ministerstvu obrany se je nedaří dokončit. Jde o bojová vozidla pěchoty, samohybná děla i protiletadlové rakety. Vojáci mluví o nutnosti nahradit zmíněnou zastaralou techniku už přinejmenším šest let. Pokud se smlouvy nepodepíšou do voleb, bude o nich zřejmě rozhodovat nová vláda. Opozice v tom vidí rizika dalšího zpoždění.
22. 5. 2021|

Obrana se dohodla s Českou zbrojovkou ve sporu o neprůstřelné vesty

Ministerstvo obrany uzavřelo dohodu s Českou zbrojovkou v pětiletém sporu o nákup neprůstřelných vest, kterým se zabývaly i soudy. Podle dokumentu, který ministerstvo zveřejnilo tento týden v registru smluv, se obě strany dohodly na ukončení kupní smlouvy, aniž byla splněna. Zbrojovka se zavázala, že nebude požadovat náhradu škody a ušlého zisku, ministerstvo se omluvilo za své výroky o neschopnosti firmy.
12. 6. 2020Aktualizováno12. 6. 2020, 18:57|