TÉMA

Josef Bartončík

Proces v kauze Čapí hnízdo je u soudu. Obžaloba je nepravdivá, vypovídal Babiš

Skončil první den hlavního líčení v případu kolem dotace na stavbu areálu Čapí hnízdo. Expremiér Andrej Babiš (ANO) se v doprovodu svého advokáta hájil proti obžalobě z napomáhání k podvodu. Bývalý předseda vlády proces označuje za politický a vinu odmítá, státní zástupce podle dřívějších informací médií předběžně navrhl tříletou podmínku a desetimilionový peněžitý trest. Podle soudce by se expremiérova obžaloba mohla ještě rozšířit.
12. 9. 2022Aktualizováno12. 9. 2022, 16:36|

Soud uložil traťovému komisaři podmínku za chyby při pořádání rallye v Lopeníku. Další čtyři lidi obžaloby zprostil

Okresní soud v Uherském Hradišti uložil traťovému komisaři Petru Pláškovi osmnáctiměsíční trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na zkušební dobu rok a půl za pochybení při pořádání rallye v Lopeníku na Uherskohradišťsku. Závodní auto tam na podzim 2012 srazilo šest lidí stojících u trati. Čtyři dívky zemřely, další dva lidé utrpěli zranění. Další čtyři muže, kteří se na organizací závodu podíleli, soud obžaloby zprostil.
7. 4. 2022Aktualizováno7. 4. 2022, 16:46|

Před 30 lety se konaly první svobodné volby. Komunisté překvapivě byli druzí

Před třiceti lety se 8. a 9. června uskutečnily první volby po pádu komunistického režimu. Lidé hlasovali do obou komor Federálního shromáždění i České a Slovenské národní rady. Volby v Česku vyhrálo podle očekávání s velkým náskokem Občanské fórum, na Slovensku Veřejnost proti násilí. Překvapivě ale uspěli i komunisti, kteří tehdy skončili druzí.
8. 6. 2020|