TÉMA

Indianapolis

Policie střelci z Indianapolisu loni zabavila brokovnici. Koupil si místo toho dvě pušky

Mladík, který v noci na pátek zabíjel v americkém Indianapolisu, si dvě poloautomatické pušky použité při útoku pořídil legálně. Brandon Hole tak učinil několik měsíců poté, co mu byla zabavena brokovnice kvůli obavě jeho matky o duševní zdraví mladíka. Podle amerických médií to oznámila policie. Agentura AP v neděli napsala, že ve státě Indiana platí zákon zavedený ve snaze nákupům zbraní za takovýchto okolností zabránit.
19. 4. 2021|

Střelec v Indianapolis zabil několik lidí u depa kurýrní služby, pak spáchal sebevraždu

V logistickém centru kurýrní služby FedEx v americkém městě Indianapolis v noci na pátek útočník zastřelil osm lidí a několik dalších zranil. Oznámil to mluvčí místní policie, podle něhož pak podezřelý zřejmě spáchal sebevraždu krátce předtím, než na místo dorazila police. Motiv útoku je nejasný, policie dosud nezveřejnila ani identitu podezřelého. Společnost FedEx zatím nekomentovala, zda byl jejím zaměstnancem.
16. 4. 2021Aktualizováno16. 4. 2021, 19:48|

Před 75 lety čekala Enola Gay s Chlapečkem na pokyn ke startu. Pak přinesla do Hirošimy zkázu

Zatímco se celá Evropa radovala z konce druhé světové války, boje v Tichomoří nadále pokračovaly s plnou intenzitou. Spojené státy dobývaly ostrovy obsazené Japonskem, ale místní vláda se nemínila vzdát. Američané nicméně už v té době měli k dispozici novou ničivou zbraň, kterou se odhodlali použít.
5. 8. 2020|

Kvůli nepokojům v USA vyhlásilo už 25 měst zákaz vycházení. Policie zatkla přes 1400 lidí

Přes 1400 lidí bylo od čtvrtka zadrženo a desítky dalších utrpěly zranění při pokračujících demonstracích, které po celých Spojených státech vypukly v reakci na úmrtí Afroameričana  George Floyda. Ve 25 městech v 16 státech byl vyhlášen zákaz vycházení. Během protestů v Indianapolisu byli postřeleni tři lidé a jeden člověk zemřel. Newyorský starosta Bill de Blasio odsoudil incident, při němž dva vozy newyorské policie NYPD vjely do davu. Přestože americký prezident Donald Trump dříve hrozil federálním zásahem včetně nasazení vojska, neplánuje prý převzít kontrolu nad národními gardami. Z násilností obvinil Antifu, kterou chce zapsat na seznam teroristických organizací.
31. 5. 2020Aktualizováno31. 5. 2020, 21:49|