TÉMA

Ivo Bárek

Duely senátních voleb přinesly prohry zkušených osobností, k vítězství ale stačil i rozdíl 27 hlasů

Druhé kolo voleb do třetiny Senátu přineslo i několik zajímavých soubojů. Kdo s kým prohrál a kde bylo vítězství nejtěsnější? Web ČT24 přináší několik poznámek politologa a analytika ČT Kamila Švece.
11. 10. 2020|

V obvodu Vyškov půjdou do senátního souboje Jaroslav Klaška (KDU-ČSL) a Karel Zitterbart (za STAN)

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Vyškov postoupili Jaroslav Klaška (KDU-ČSL) a Karel Zitterbart (za STAN). Klaška má 27,67 procenta hlasů, druhý Zitterbart 27,15 procenta hlasů. Voleb se zúčastnilo 39,50 procenta voličů, o hlasy usilovalo pět kandidátů. Mezi nimi i současný senátor Ivo Bárek (ČSSD), který dostal 22,17 procenta hlasů a skončil na třetím místě.
3. 10. 2020|

V Jihomoravském kraji volí 65 zastupitelů, o hlasy usiluje 16 stran

Jihomoravský kraj má 65 zastupitelů, o hlasy voličů se letos na šestnácti kandidátních listinách uchází 841 kandidátů. V kraji jsou zároveň čtyři obvody, kde letos lidé volí senátora: Vyškov, Brno-město, Znojmo a Uherské Hradiště.
4. 9. 2020|

Policie chce stíhat senátorku za řízení pod vlivem alkoholu

Policie požádala Senát o vydání senátorky Zdeňky Hamousové (za ANO) k trestnímu stíhání. Důvodem je řízení pod vlivem alkoholu, uvedl v pondělí předseda senátního imunitního výboru Ivo Bárek (ČSSD). Výbor se bude případem zabývat v úterý, a pokud jednání uzavře, horní komora by o policejní žádosti mohla rozhodnout už ve středu.
18. 5. 2020|