TÉMA

Punk

Všechno je špatně, zpátky na stromy! Publikace se ptá, co zbylo z osmdesátkového punku a hardcoru

Jsou texty punkových a hardcorových kapel z osmdesátých let aktuální i dnes? K takovému zamyšlení chce čtenáře přivést kniha Všechno je špatně, zpátky na stromy! Kritik a publicista Radim Kopáč v publikaci nahlíží český punk a hardcore v letech 1979 až 1989.
31. 1. 2023|

Zemřel hudebník Petr Hošek, frontman kapely Plexis. Bylo mu 55 let

V pondělí ráno zemřel ve věku 55 let zpěvák a kytarista punkrockové skupiny Plexis Petr Hošek. Zpěvák, baskytarista a textař strávil se svou kapelou téměř čtyřicet let. Zprávu o zpěvákově úmrtí zveřejnil na svém Facebooku hudebníkův kamarád a spolupracovník Matyáš Rejthar.
23. 1. 2023|

Přímočarý Iggy Pop ukazuje, že není žádný lúzr

Punkrocker Iggy Pop má ve své diskografii už devatenáct sólových alb. Při nahrávání nejnovějšího pozval do studia slavné kolegy z branže. Deska nazvaná Every Loser obsahuje třináct skladeb a vyšla začátkem ledna.
17. 1. 2023|

Zemřel kytarista Keith Levene, zakládající člen punkové skupiny The Clash

Kytarista a zakládající člen britské punkové skupiny The Clash Keith Levene zemřel v pátek ve svém domě v Norfolku ve věku 65 let, oznámila britská média s odvoláním na hudebníkovy přátele. Levene, který měl rakovinu jater, po sobě zanechal dědictví v podobě trvajícího vlivu na britskou rockovou hudbu, napsal list The Guardian.
13. 11. 2022|

30 let zpět: Pankáči zasedli na Karlově mostě

Do Prahy se sjelo několik desítek příznivců hnutí punk a skinheads z Německa. Když policie přibližně sedmdesát nejagresivnějších výtržníků zadržela, zajistila u nich pestrou škálu zbraní.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
6. 8. 2021|

30 let zpět: Orlík v televizi. Landa vyzýval k dodržování zákona

V Praze a v Olomouci docházelo před třiceti lety k násilným akcím skinheads. Daniel Landa a David Matásek z hudební skupiny Orlík prostřednictvím ČST vyzývají své kamarády, aby nepřekračovali zákon.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
3. 5. 2020|

30 let zpět: Policejní zátah v Karlových lázních

Karlovy lázně na Novotného lávce v Praze se dnes pyšně prohlašují za největší hudební klub ve střední Evropě. Po staletí zde stával mlýn, lázně vznikly po jeho vyhoření v 19. století, nějaký čas tu své vydavatelství provozoval K. H. Borovský. Víte ale, kdo Karlovy lázně obýval na začátku devadesátých let? Podívejte se na reportáž.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
26. 4. 2020|