TÉMA

LVMH - Moët Hennessy Louis Vuitton

Nejbohatší v Česku je podle Forbesu Kellnerová, na světě Arnault

Nejbohatší v Česku je nadále dědička impéria PPF Renáta Kellnerová s rodinou s majetkem v hodnotě 16,5 miliardy dolarů (355,9 miliardy korun), vyplývá z žebřířku časopisu Forbes. Do světového žebříčku dolarových miliardářů se poprvé dostalo jedenáct Čechů. Nejbohatším člověkem na světě je letos šéf podniku zaměřeného na prodej luxusního zboží LVMH Bernard Arnault.
4. 4. 2023|

Musk je podle Bloombergu opět nejbohatším mužem světa

Šéf americké automobilky Tesla Elon Musk se podle žebříčku miliardářů agentury Bloomberg znovu stal nejbohatším člověkem na světě. Pomohl mu k tomu letošní růst akcií Tesly. V prosinci Muska v čele žebříčku vystřídal francouzský podnikatel Bernard Arnault, spoluvlastník skupiny LVMH, která se věnuje prodeji luxusního zboží. Arnault je nyní podle tohoto žebříčku na druhém místě, v jiném žebříčku je stále první.
28. 2. 2023|

Musk jako první na světě zchudl o dvě stě miliard dolarů

Americký podnikatel Elon Musk se stal prvním člověkem na světě, kterému klesla hodnota majetku o dvě stě miliard dolarů (zhruba 4,5 bilionu korun), informovala agentura Bloomberg. Důvodem je propad akcií výrobce elektromobilů Tesla. Hodnota Muskova jmění tento týden podle jejího indexu miliardářů sestoupila na 137 miliard dolarů, zatímco začátkem loňského listopadu se vyšplhala až na 340 miliard dolarů.
31. 12. 2022|

Dior, Chanel či Cartier už v Rusku prodávat nechtějí. Airbnb tam zablokuje služby

Americká společnost Airbnb, která zprostředkovává ubytování v soukromí, znepřístupní své služby pro uživatele v Rusku a Bělorusku. Na Twitteru to uvedl šéf společnosti Brian Chesky. Francouzský prodejce luxusního zboží LVMH, pod kterého spadají značky Louis Vuitton, Givenchy nebo Dior, nechá od neděle uzavřít všech svých 124 obchodů v Rusku. Kvůli ruské invazi na Ukrajinu zavřou své prodejny i značky Hermès a Chanel nebo společnost Richemont, která vlastní značku Cartier, uvedla agentura AFP.
5. 3. 2022|

Růst akciových trhů rozšířil klub stomiliardových boháčů, přibyl šéf LVMH Bernard Arnault

Majetek šéfa francouzské skupiny LVMH Bernarda Arnaulta v pondělí přesáhl sto miliard dolarů (2,2 bilionu korun). Díky pondělnímu růstu akciových trhů vlivem zprávy o nadějné vakcíně proti koronaviru posílily také akcie zmíněného francouzského výrobce luxusního zboží. Je to poprvé, co majetkem přesahujícím sto miliard dolarů disponuje pět jednotlivců, uvedla agentura Bloomberg s odvoláním na svůj žebříček miliardářů.
10. 11. 2020|

Nejbohatší na světě je potřetí za sebou Bezos. České prvenství zůstává Kellnerovi, uvedl časopis Forbes

Nejbohatším člověkem světa je už třetím rokem za sebou šéf internetového obchodu Amazon Jeff Bezos. Hodnota jeho majetku činí zhruba 113 miliard dolarů (2,8 bilionu korun). Vyplývá to z nejnovějšího žebříčku časopisu Forbes. Nejbohatším Čechem je Petr Kellner s majetkem za 14,9 miliardy dolarů (373 miliard korun).
7. 4. 2020|