TÉMA

Richard von Weizsäcker

Stranická politika není pro mě, říká prezidentský kandidát Diviš. Z Hradu by se mu vize prosazovaly nejlépe

Ačkoli přišel o část kampaně kvůli svému dočasnému vyřazení z prezidentské volby, věří kandidát na hlavu státu Karel Diviš, že dokáže postoupit do druhého kola. Jako prezident by chtěl aktivně vystupovat, vyjadřovat své názory a korigovat kroky vlády. Věří, že pravomocí k tomu má hlava státu dost. Byl by pro změny ve fungování Evropské unie, považuje však za nesmyslné vystupovat z ní. Diviš byl hostem speciálního Hyde Parku, který postupně představuje postoje devíti prezidentských kandidátů.
21. 12. 2022|

30 let zpět: Václav Havel, symbol porozumění a míru v Evropě

Václav Havel, symbol porozumění a míru v Evropě. Tento nápis je uvedený na medaili a dekretu Ceny Karla Velikého udělené v roce 1991 československému prezidentovi. Cena je od roku 1950 udělována za přínos v oblasti mezinárodního porozumění a spolupráce. Tradičně je předávána v Cáchách, sídelním městě Karla Velikého.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
9. 5. 2021|

Vrah syna německého exprezidenta stráví 12 let na psychiatrii

Dvanáct let odnětí svobody na specializovaném psychiatrickém oddělení vyměřil berlínský soud muži, který loni zavraždil lékaře Fritze von Weizsäckera, syna německého exprezidenta Richarda von Weizsäckera. Obžalovaný je podle expertů jen částečně příčetný, a proto nedostal doživotní vězeňský trest.
8. 7. 2020|