TÉMA

Raketa krátkého doletu

Severní Korea otestovala balistickou střelu. Dopadla do Žlutého moře

Severní Korea ve čtvrtek provedla další test balistické střely krátkého doletu. Informovala o tom jihokorejská agentura Jonhap s odvoláním na jihokorejskou armádu. Střela dopadla do Žlutého moře, které se nachází mezi Korejským poloostrovem a Čínou.
9. 3. 2023|

Severní Korea odpálila východním směrem tři balistické střely

Severní Korea odpálila východním směrem celkem tři balistické střely. S odvoláním na jihokorejskou armádu o tom informovala agentura Reuters. Střely byly vyslány v rozmezí necelé hodiny z letiště Sunan poblíž severokorejské metropole Pchjongjangu, ze kterého se v poslední době uskutečnilo několik podobných zkušebních odpalů. Náměstek jihokorejského poradce pro národní bezpečnost později řekl, že KLDR podnikla experiment s detonačním zařízením v přípravě na svůj sedmý jaderný test. Do nejnovějšího raketového testu byla podle téhož zdroje zřejmě zapojena nová mezikontinentální balistická střela Hwasong-17.
25. 5. 2022Aktualizováno25. 5. 2022, 10:59|

Ruská armáda oznámila úspěšné testy hyperzvukových raket Cirkon vypálených ponorkou

Ruské vojenské námořnictvo provedlo další dva testy nových hypersonických střel Cirkon (Zirkon), tentokrát poprvé odpálených z ponorky. Jedna střela byla vypálena z vynořeného plavidla, druhá z hlubiny. Podle ruských agentur to oznámilo ministerstvo obrany, které zkoušky označilo za úspěšné.
4. 10. 2021Aktualizováno4. 10. 2021, 14:10|

KLDR otestovala dvě balistické rakety. V březnu už počtvrté

Severní Korea v noci odpálila dvě balistické rakety krátkého doletu, jež dopadly do oceánu u jejího východního pobřeží. Podle agentury Reuters to potvrdily jihokorejská a japonská armáda. Pchjongjang v březnu otestoval své střely už počtvrté.
29. 3. 2020|