TÉMA

Orlando Bloom

Orlando Bloom jednal se Zelenským o pomoci dětem na Ukrajině i těm zavlečeným do Ruska

Britský herec Orlando Bloom se setkal s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Na Ukrajinu herec známý z filmových sérií Piráti z Karibiku a Pán prstenů přijel jako vyslanec dobré vůle Dětského fondu OSN (UNICEF). Se Zelenským mluvil o ukrajinských dětech zavlečených do Ruska nebo obnově školní infrastruktury zasažené válkou.
27. 3. 2023|

The Gray Man hlásí dotočeno. V českém štábu bylo 450 místních lidí, komparzistů hrálo pět tisíc

O víkendu skončilo natáčení akčního thrilleru The Gray Man, který v průběhu července částečně vznikal i v Praze. Na snímku podle informací ČT24 pracovalo 450 místních lidí, počet komparzistů dosáhl pěti tisíc. Snímek natočený v produkci Netflixu by se měl na obrazovkách objevit příští rok.
4. 8. 2021|

V Česku začíná natáčení filmu The Gray Man za půl miliardy. Uzavře centrum Prahy

V Česku se od neděle točí hollywoodský akční thriller The Gray Man s rozpočtem dvě stě milionů dolarů (4,2 miliardy korun). Jde o jeden z největších filmů, které kdy v tuzemsku vznikaly. Měsíční natáčení obsadí hlavně centrum Prahy, kde se chystají rozsáhlé zábory ulic. Ve snímku z produkce Netflixu hrají Ryan Gosling a Chris Evans, filmaři by podle informací ČT24 měli v Česku utratit půl miliardy korun.
25. 6. 2021|

Do Česka míří Mirrenová i nejdražší film v historii Netflixu. Hollywood však štáby tvoří až tady

V Česku navzdory koronaviru vzniká řada zahraničních či hollywoodských filmů a seriálů. Jedním z nich je třeba válečná podívaná White Bird. Česko ale dost možná letos přivábí i další hvězdy – během roku by se zde měl částečně točit akční thriller The Gray Man s Ryanem Goslingem a Chrisem Evansem za 200 milionů dolarů, jenž je nejdražším původním filmem v historii Netflixu. Před pár dny čeští filmaři dokonce s hollywoodskými hvězdami z Prahy přebírali ceny.
12. 3. 2021|

Zasažený filmový průmysl. Zahraniční produkce zmizely z Česka, některé se už nevrátí

Odsunuté premiéry, zastavená natáčení a stamilionové ztráty. Desítky společností zastavily výrobu, zahraniční štáby z Česka zmizely. O práci přišla také celá řada nefilmových profesí.
28. 3. 2020|