TÉMA

Rai

Tajfun Rai má na Filipínách nejméně 375 obětí

Počet obětí tajfunu Rai, který ve čtvrtek zasáhl Filipíny, vzrostl na 375. S odvoláním na policii o tom informuje agentura AFP. Šestapadesát osob se pohřešuje a na pět stovek je raněných, doplnila policie. Statisíce Filipínců musely opustit domovy. Rai je nejsilnější bouří, která letos zasáhla toto souostroví na jihovýchodě Asie.
20. 12. 2021Aktualizováno20. 12. 2021, 13:30|

Téměř sto tisíc lidí na Filipínách opustilo domovy kvůli tajfunu

Skoro 100 tisíc lidí bylo na Filipínách preventivně evakuováno kvůli tajfunu Rai, který ve čtvrtek udeřil na filipínskou pevninu. Živel s sebou přinesl přívalové deště a s nimi spojenou hrozbu rozsáhlých záplav. Informovala o tom agentura Reuters.
16. 12. 2021|

Drastické video získané nelegální cestou. Italové odsuzují veřejnoprávní televizi za odvysílání pádu lanovky

Byl to důkazní materiál, který ze soudního spisu unikl do médií. Zobrazuje posledních pár vteřin života čtrnácti lidí a bez jakékoli úpravy ho odvysílala italská veřejnoprávní televize RAI. Video se následně rozšířilo do dalších médií a na sociální sítě. Měsíc po tragédii, která stále není vyšetřená, se Italové pozastavují nad praxí novinářů a shodují se, že takové video zveřejnit neměli. Proč a co televizi nejspíš vedlo k opačnému závěru, zjišťoval pořad Newsroom ČT24.
26. 6. 2021|

Koronavirus skloňují každý den, setkat se s ním nesmí. Redakce zavádějí preventivní opatření

Novináři informují, jak nákaza postupuje, a tlumočí, co dělat, aby nakažených nepřibývalo. Sami přitom musí dávat pozor, aby se nestali aktéry vlastních zpráv. Šanci mají poměrně vysokou – natáčet jezdí do nemocnic, na letiště i nádraží, mluví s lékaři, hygieniky i záchranáři, a hlavně sledují příběhy nemocných i lidí v karanténě. Jaké jsou během pandemie poměry v českých i zahraničních redakcích, zjišťoval pořad Newsroom ČT24.
15. 3. 2020|