TÉMA

Advokátka

Pražská advokátka dle policie zpronevěřila přes sto milionů korun, komora chce změnit systém

Advokátní komora chce změnit systém úschovy peněz. Vede ji k tomu kauza, ve které je jedna z pražských advokátek stíhána za zpronevěru více než sta milionů korun od klientů. Šlo hlavně o peníze za nákup nebo prodej nemovitostí. Po penězích policie pátrá.
6. 11. 2022|

Ústavní soud se zastal advokátky pronásledované nenávistnými a pornografickými maily

Dlouhodobé obtěžování nenávistnými zprávami nelze bagatelizovat, závažné případy narušení soukromí a lidské důstojnosti by měly řešit trestní soudy, nikoliv jen přestupkové komise, plyne z nálezu Ústavního soudu v případu advokátky Kláry Kalibové.
30. 3. 2022Aktualizováno30. 3. 2022, 10:56|

Policie završuje kauzu podnikatele Horáčka. Případ dvou ústeckých policistů ale dosud uzavřen není

Policie uzavírá kauzu zdravotnických zakázek kolem lobbisty Tomáše Horáčka. Obvinění se mají seznámit se spisem. Národní centrála proti organizovanému zločinu zároveň navrhla obžalovat muže, který nabízel ovlivnit policejní šetření týkající se údajného vyvedení Horáčkových firem do zahraničí v době, kdy byl ve vazbě.
29. 1. 2022|

Advokátka využila stíhání lobbisty Horáčka. Vyváděla peníze z jeho firem, míní policie

Policie obvinila bývalou advokátku stíhaného lobbisty Tomáše Horáčka. Podle detektivů nakládala bez jeho vědomí s firmou, kterou ovládal. Horáček je ústřední postavou kauzy nemocničních zakázek a usiluje o status spolupracujícího obviněného.
6. 7. 2021|

Jako „rotvajler v soudní síni“. Weinsteina hájí elegantní zarytá feministka Rotunnová

Porota v New Yorku v těchto dnech rozhoduje o vině či nevině slavného hollywoodského producenta Harveyho Weinsteina, a to hned ve třech případech údajného znásilnění. V dramatickém procesu se nečekaně stala jednou z hlavních postav elegantní, ovšem nesmlouvavá Donna Rotunnová. Úspěšná obhájkyně a zarytá feministka brání Weinsteina se svým proslulým buldočím nasazením – a nebojí se balancovat na hraně.
20. 2. 2020|