TÉMA

Andrea Gregorová

Exministr Vondruška dostal podmínku za rozdávání voucherů známým, píší Hospodářské noviny

Bývalý ministr pro místní rozvoj z let 2009 až 2010 Rostislav Vondruška byl pravomocně odsouzen za to, že jako generální ředitel agentury CzechTourism rozdával dárkové poukázky v hodnotě několika set tisíc korun k podpoře cestovního ruchu a zneužil je k osobnímu prospěchu. Soud mu minulý týden uložil roční podmíněný trest, uvedly Hospodářské noviny. Exministr zváží, zda podá dovolání.
17. 10. 2022|

Soud i potřetí uložil Vondruškovi podmínku kvůli voucherům CzechTourism, exministr se odvolal

Obvodní soud pro Prahu 2 už potřetí nepravomocně odsoudil k podmínce exministra pro místní rozvoj Rostislava Vondrušku za zneužití voucherů agentury CzechTourism. Vondruška, coby bývalý ředitel agentury, společně s někdejší ředitelkou příspěvkové organizace Andreou Gregorovou dostali od soudu trest jednoho roku s podmíněným odkladem na 2,5 roku a náhradu 200tisícové škody a úroků agentuře. České televizi to potvrdila mluvčí soudu Marcela Pröllerová. Vondruška i Gregorová se proti rozsudku odvolali.
1. 6. 2021|

Soud zrušil trest pro exministra Vondrušku v případu voucherů agentury CzechTourism

Stotisícový peněžitý trest za rozdávání voucherů agentury CzechTourism zrušil bývalému ministrovi pro místní rozvoj Rostislavu Vondruškovi odvolací senát. Trest mu v lednu uložil Obvodní soud pro Prahu 2, případ se teď ale vrátil k novému projednání. Vondrušku spolu s někdejší ředitelkou příspěvkové organizace Andreou Gregorovou viní obžaloba ze zneužití dárkových poukazů v hodnotě několika set tisíc korun. Oba vinu odmítají, bývalý ministr stíhání označuje za politickou objednávku.
4. 5. 2020|

Bývalý ministr Vondruška podle soudu rozdával vouchery od CzechTourismu. Má zaplatit peněžitý trest

Soud v úterý znovu shledal bývalého ministra pro místní rozvoj Rostislava Vondrušku vinným v kauze rozdávání voucherů agentury CzechTourism. Namísto původní roční podmínky mu však tentokrát uložil peněžitý trest 100 tisíc korun. Někdejší ekonomická ředitelka agentury Andrea Gregorová dostala trest o 20 tisíc korun vyšší, protože podle nepravomocného rozsudku způsobila větší škodu než Vondruška. Oba obžalovaní vinu odmítají, Vondruška stíhání označuje za politickou objednávku.
14. 1. 2020|