TÉMA

Růžová hora

Policie vyšetřuje smrt ženy a dítěte v Krkonoších jako vraždu a sebevraždu

Smrt ženy a dítěte v Krkonoších vyšetřuje policie jako vraždu a následnou sebevraždu. Potvrdil to soudní znalec. Pohřešovanou čtyřicetiletou ženu z Prahy-západ a jejího tříletého syna našla horská služba mrtvé v lese u Růžové hory v Krkonoších. Záchranáři je hledali tři dny.
3. 1. 2023Aktualizováno3. 1. 2023, 13:13|

Pohřešovanou ženu i její tříleté dítě našla horská služba mrtvé v lese u Růžové hory

Pohřešovanou čtyřicetiletou ženu z Prahy-západ a jejího tříletého syna našla horská služba mrtvé v lese u Růžové hory v Krkonoších. Příčinu jejich smrti policie vyšetřuje. Do pátrání se zapojilo 150 lidí z řad policie, horské služby a Správy Krkonošského národního parku a také horští záchranáři z Polska. Hledali je tři dny.
2. 1. 2023Aktualizováno2. 1. 2023, 13:31|

Vítr ráno zastavil horní úsek lanovky na Sněžku. U Divišova havaroval sypač

Silný vítr ráno zastavil horní úsek kabinové lanovky z Pece pod Sněžkou na Sněžku. Spodní úsek lanovky na Růžovou horu zůstal v provozu. Ve středních Čechách museli vyjet všichni silničáři, aby čistili vozovky od sněhu.
3. 12. 2022|

Lyžařka se podle zástupců Krkonošského národního parku fotila v zakázané lokalitě. Hrozí jí pokuta

Krkonošský národní park (KRNAP) zahájil správní řízení s lyžařkou Sandrou Schützovou, donedávna českou reprezentantkou v běhu na lyžích. Podle fotografií, které sama zveřejnila na sociálních sítích, se zřejmě pohybovala v přísně střežené lokalitě v Obřím dole, kam je vstup podle zákona zakázaný. Lyžařka to popírá.
18. 5. 2022|

Sníh v Česku komplikoval dopravu. Na jihu Moravy hrozí ledovka až do nedělního rána

Na jižní Moravě začalo v sobotu před polednem sněžit a postupně se na některých místech komplikovala doprava. Silnice totiž přes noc vymrzly a sníh na vozovce neroztával tak rychle. Dopoledne byly problémy i v Čechách. Na Českomoravské vrchovině a na jihu Moravy hrozí ledovka až do nedělního rána.
4. 12. 2021Aktualizováno4. 12. 2021, 22:31|

Česko zasáhl silný vítr, v Jeseníkách blokovaly popadané stromy dva autobusy

Silný vítr v neděli opět zastavil horní úsek kabinové lanovky z Pece pod Sněžkou na Sněžku, spodní úsek lanovky z Pece na Růžovou horu zůstal v provozu. Lanovky, které fungují, však nemohou vozit lyžaře. Ná základě nových opatření proti koronaviru se totiž areály oficiálně uzavřely. V neděli odpoledne pak silný vítr komplikoval situaci na východě Čech, Vysočině i v Jeseníkách.
27. 12. 2020Aktualizováno27. 12. 2020, 21:06|

Místo turistů stavební stroje. V Krkonoších opravují chodník z Růžové hory na Sněžku

Turisti, kteří se chystají na Sněžku, by se měli v následujících týdnech vyhnout horskému chodníku z Růžové hory, který prochází celkovou rekonstrukcí. I když není cesta uzavřená, jezdí po ní technika s materiálem. S nákladními auty se návštěvníci Krkonoš můžou setkat i směrem na Spálený Mlýn.
5. 8. 2020|

V Krkonoších se zvýšilo lavinové nebezpečí. Horská služba varuje před sněhovými jazyky

Lavinové nebezpečí na české straně Krkonoš v neděli vzrostlo z prvního na druhý stupeň z pěti. Na hřebenech je 40 až 50 centimetrů sněhu. Horská služba vydala také upozornění na tvorbu sněhových jazyků za působení silného větru. Na polské straně hor platí stále první, tedy nejmírnější stupeň lavinového nebezpečí.
5. 1. 2020|