TÉMA

Jana Mayerová

Babiš navrhl předběžné projednání obžaloby v kauze Čapí hnízdo, píší Seznam Zprávy

Bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) navrhl soudu předběžné projednání obžaloby v kauze Čapí hnízdo, v níž je stíhán spolu se svou někdejší poradkyní Janou Nagyovou (dříve Mayerovou). Informoval o tom ve čtvrtek server Seznam Zprávy. Nagyová podle serveru obdobný návrh podala již před dvěma týdny.
2. 6. 2022|

Kauza Krym se zatím znovu otevírat nebude. Advokát Babiše mladšího neuspěl se stížností

Případ údajného zavlečení na Krym syna bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) zatím pokračovat nebude. Advokát Andreje Babiše mladšího Vítězslav Dohnal neuspěl se stížností proti rozhodnutí policie, která loni případ už podruhé odložila, uvedl to na dotaz České televize. Další možný postup chce ještě prodiskutovat s klientem.
19. 1. 2022Aktualizováno19. 1. 2022, 16:56|

Státní zástupce vrátil kauzu Čapí hnízdo policii k doplnění vyšetřování

Státní zástupce Jaroslav Šaroch vrátil kauzu Čapí hnízdo policii k doplnění vyšetřování. Důvodem jsou nové informace, které se objevily po ukončení vyšetřování. V úterý mu skončila lhůta k rozhodnutí o návrhu na podání obžaloby v kauze kolem padesátimilionové dotace na stavbu farmy Čapí hnízdo, v níž je obviněn premiér Andrej Babiš (ANO) a jeho někdejší poradkyně Jana Nagyová (dříve Mayerová).
31. 8. 2021Aktualizováno31. 8. 2021, 18:32|

Babiš požádal o zastavení svého stíhání v kauze Čapí hnízdo, píše Aktuálně

Premiér Andrej Babiš (ANO) podal návrh na zastavení svého trestního stíhání v kauze kolem dotace na stavbu farmy Čapí hnízdo. Uvedl to server Aktuálně.cz. Spolu s Babišem je v případu obviněná jeho někdejší poradkyně Jana Mayerová, i její obhájce podle serveru iROZHLAS.cz podal návrh na zastavení stíhání. Policie v případu ukončila vyšetřování na konci letošního května, státnímu zástupci navrhla podat obžalobu. O návrhu má žalobce rozhodnout do konce srpna.
11. 8. 2021Aktualizováno11. 8. 2021, 17:30|

Policie navrhla obžalovat Babiše a bývalou manažerku Agrofertu za dotaci na Čapí hnízdo

Policie v pondělí navrhla obžalovat premiéra Andreje Babiše (ANO) a jeho někdejší poradkyni Janu Mayerovou v kauze kolem padesátimilionové dotace na stavbu farmy Čapí hnízdo. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala. Návrhem se nyní bude zabývat dozorující státní zástupce Jaroslav Šaroch, může podat obžalobu, ale i zastavit trestní stíhání nebo věc vyřídit jinak. „Nikdy se nic nezákonného nestalo a veškerá nesmyslná obvinění odmítám,“ uvedl Babiš.
31. 5. 2021Aktualizováno31. 5. 2021, 15:19|

Obhájci Babiše a Mayerové nahlédli do spisu o Čapím hnízdu. Premiér osobní seznámení s textem neplánuje

Obhájci premiéra Andreje Babiše (ANO) a jeho někdejší poradkyně Jany Mayerové, kteří jsou stíháni v kauze Čapí hnízdo, se seznámili s policejním spisem. České televizi to potvrdil premiérův advokát Michael Bartončík. Sám Babiš neplánuje, že by se se spisem seznámil osobně.
24. 5. 2021Aktualizováno24. 5. 2021, 15:24|

Premiér se nepůjde seznámit se spisem v kauze Čapí hnízdo, pošle obhájce

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) se příští týden nepůjde seznámit se spisem v kauze kolem dotace na stavbu farmy Čapí hnízdo, seznámení nechá na svém obhájci. České televizi to řekli obhájci Babiše a jeho někdejší poradkyně Jany Mayerové Josef a Michael Bartončíkovi. Oba by se měli přijít seznámit se spisem v pondělí.
19. 5. 2021|

Vyšetřování kauzy Čapí hnízdo dál pokračuje, policie nemusí žádat o prodloužení lhůty

Policisté nemusí formálně prodlužovat lhůtu pro vyšetřování kauzy kolem dotace na stavbu farmy Čapí hnízdo. K jejímu prodloužení dojde fakticky tím, že budou dále pokračovat takzvané úkony přípravného řízení. Vyplývá to z vyjádření mluvčího pražského městského státního zastupitelství Aleše Cimbaly. Policie původně dostala na vyšetřování čas do 15. května, podle Cimbaly není možné určit, jak dlouho ještě ale vyšetřování potrvá. V kauze čelí obvinění premiér Andrej Babiš (ANO) a jeho někdejší poradkyně Jana Mayerová.
14. 5. 2021|

Státní zástupce odsouhlasil prodloužení vyšetřování kauzy Čapí hnízdo do konce února

Státní zástupce akceptoval prodloužení lhůty pro vyšetřování kauzy kolem padesátimilionové dotace na stavbu farmy Čapí hnízdo do konce února. Uvedl to mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala. Lhůta podle něj nemusí být konečná, v odůvodněném případě může být znovu prodloužena. V kauze je stíhán premiér Andrej Babiš (ANO) a jeho někdejší poradkyně Jana Mayerová. Babiš dlouhodobě odmítá, že by se kolem farmy dělo cokoliv nezákonného. Mayerová v minulosti uvedla, že je přesvědčena o tom, že zákon porušen nebyl.
11. 1. 2021Aktualizováno11. 1. 2021, 10:58|

Státní zástupce znovu prodloužil lhůtu pro vyšetřování v kauze Čapí hnízdo

Státní zástupce Jaroslav Šaroch opětovně prodloužil lhůtu pro vyšetřování v kauze dotace na stavbu farmy Čapí hnízdo. Na dotaz České televize to uvedla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Kolik času navíc vyšetřovatelé dostali, však neupřesnila, protože si právo na poskytování informací vyhradilo Městské státní zastupitelství v Praze. Jeho reakci ČT zjišťuje. V kauze je obviněn premiér Andrej Babiš (ANO) a jeho někdejší poradkyně Jana Mayerová. Premiér dlouhodobě odmítá, že by se kolem farmy dělo cokoliv nezákonného.
7. 1. 2021|

Policie požádá o další prodloužení lhůty v kauze Čapí hnízdo

Policisté požádají o další prodloužení lhůty pro vyšetřování v kauze dotací na stavbu farmy Čapí hnízdo. V pondělí to uvedl server Seznam Zprávy, kterému to potvrdila mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Lhůta pro skončení vyšetřování byla naposledy prodloužena na konci srpna, stanovena je do poloviny prosince.
7. 12. 2020|
Kauza Čapí hnízdo

Šaroch nebude znovu žádat sněmovnu o vydání Babiše. Jedná se podle něj o stejné stíhání

Státní zástupce Jaroslav Šaroch nebude znovu žádat sněmovnu o vydání premiéra Andreje Babiše (ANO) k trestnímu stíhání v kauze Čapí hnízdo. Sdělil to mluvčí pražských státních zástupců Aleš Cimbala. Podle Šarocha se proti Babišovi stále vede stejné trestní stíhání, ke kterému již byl vydán. Nejvyšší žalobce Pavel Zeman v prosinci rozhodl, že stíhání Babiše a jeho exporadkyně Jany Mayerové bude pokračovat.
3. 1. 2020Aktualizováno3. 1. 2020, 14:22|