TÉMA

Velké Karlovice

Zlínský kraj čeká v příštích čtrnácti dnech několik vlakových výluk

Mezi Vsetínem a Velkými Karlovicemi na Vsetínsku nepojedou více než dva týdny vlaky. Omezení potrvá od úterý 16. května do středy 31. května. Další výluka začne v úterý mezi Uherským Brodem a Luhačovicemi a potrvá dva dny. Dotkne se spojů společnosti Arriva i rychlíkových spojů Českých drah. Oba dopravci nahradí vlaky po dobu omezení autobusovou dopravou. Nadále zůstává v platnosti výluka mezi stanicemi Bylnice a Horní Lideč.
12. 5. 2023|

Po vydatném dešti stouply hladiny řek v Beskydech. Na druhém stupni je Olše nebo Čeladenka

Po vydatném deští stouply hladiny vodních toků v Beskydech. Na Olši v Českém Těšíně a na Čeladence v Čeladné na Frýdecko-Místecku platí druhý stupeň povodňové aktivity, na dalších místech první. Vyplývá to z informací státního podniku Povodí Odry. Podle vedoucího odboru vodohospodářského dispečinku Vladimíra Zdráhala napršelo nejvíce v povodí Olše, Ostravice a Morávky. Zvedly se i řeky ve Zlínském kraji, dosáhly však maximálně prvního stupně.
1. 9. 2021Aktualizováno1. 9. 2021, 12:24|

Hory se plnily turisty, horská služba stále varuje před lavinami

Ideální sněhové podmínky opět lákaly běžkaře, skialpinisty i rodiny se sáňkami. Na horách se tak v sobotu plnila parkoviště, silnice byly sjízdné se zvýšenou opatrností. A především pro skialpinisty je důležité, aby dávali pozor také na laviny. V Jeseníkách a Krkonoších platí druhý stupeň nebezpečí. Právě v Krkonoších začala fungovat i nová policejní hlídka na lyžích.
16. 1. 2021Aktualizováno16. 1. 2021, 20:04|

Velikonoce bez pomlázky. Ztichly i Velké Karlovice na Valašsku

Bujaré veselí, tradiční venkovní výzdoba dřevěnic, vůně slivovice a do toho všude venku spousta místních i „přespolních“? Nic z toho, takové Velikonoce jako letos ani na Valašsku nepamatují. Velké Karlovice nezvykle ztichly. Do kostela Panny Marie Sněžné mohou jednotlivci jen letmo nahlédnout přes zavřenou mříž, vyřezávané dřevěné sochy v nedalekém údolí Pluskovec nikdo neobdivuje a dětské hlasy se neozývají ani z okolí výběhů pro koně nebo ohrad s ovcemi. Prázdnotou zeje i jindy plná zahrádka restaurace a potkat na ulici člověka je během několika dopoledních hodin velikonočního pondělí naprostá výjimka. Šmigrust, jak se tady říká pomlázce, letos snad nikde neprobíhá.
13. 4. 2020|

Za zpoždění vlaků a nefungující prodej jízdenek dostane Arriva od Zlínského kraje pokutu v řádu statisíců

Zlínský kraj uplatní vůči společnosti Arriva vlaky sankce v řádu statisíců korun. Dopravce bude muset hejtmanství uhradit i výpadky v tržbách, které jsou příjmem kraje a jež kvůli potížím s odbavovacím systémem vznikají. Přesnou částku zveřejní Zlínský kraj v únoru. Firma Arriva zajišťuje od 15. prosince veřejnou dopravu v kraji na několika tratích.
8. 1. 2020|

Vlaky Arrivy na Zlínsku už jezdí na čas. O pokutě za nevydařený start rozhodne kraj v únoru

Společnost Arriva, která na Zlínsku obsluhuje část spojů, se zlepšila. Vlaky první školní den letošního roku jezdily bez zpoždění. Problémy měl dopravce v prvních dnech platnosti nového jízdního řádu. Spoje nabíraly zpoždění, některé nevyjely vůbec. Potíže byly i s odbavovacím systémem. Zlínský kraj rozhodne o sankcích pro společnost v únoru.
6. 1. 2020|

Problémy na železnici pokračují i týden po změnách. Nejhorší situace je ve Zlínském kraji

Problémy na regionálních železničních tratích pokračují i týden po změnách jízdních řádů. Nejhorší situace je ve Zlínském kraji. Na Vsetínsku měly vlaky firmy Arriva v pondělí dopoledne zpoždění přes půl hodiny. Během dne ho vyrovnaly i díky slabšímu prázdninovému provozu.
23. 12. 2019|