TÉMA

Bakov nad Jizerou

Auta opět projíždí dálnicí D10 u Kosmonos, u Příšovic ale omezení pokračuje

Provoz na dálnici D10 mezi sjezdem 46 u Kosmonos a sjezdem 53 Bakov nad Jizerou je po noční devítihodinové uzavírce kvůli stavbě nového mostu obnovený. Uzavření dálnice se obešlo bez problémů, auta se na úsek vrátila v 5:00, řekla středočeská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Řidiči místo objížděli přes Kosmonosy nebo Bakov nad Jizerou po silnicích druhé a třetí třídy, ve směru na Liberec částečně po silnici I/38. U Příšovic na Liberecku ale omezení trvá, i tam se staví most.
4. 9. 2022|

Řidiči v noci na neděli neprojedou po dálnici D10 u Kosmonos, uzavře ji montáž nosníků mostu

Řidiči musí v noci na neděli počítat s uzavírkou na dálnici D10 u Kosmonos. Od sobotních 21:00 do nedělních 05:00 bude zcela uzavřena v úseku mezi sjezdem 46 u Kosmonos a sjezdem 53 na Bakov nad Jizerou. Silničáři uzavřou téměř osmikilometrový úsek dálnice v obou směrech kvůli montáži nosníků nového mostu, která nahradí původní přemostění zbourané letos v dubnu. Řidiči budou používat objízdnou trasu po silnicích druhé a třetí třídy.
3. 9. 2022|

Dálnice D10 u Kosmonos je po nočním bourání mostu plně průjezdná, skončila i uzavírka na D11

Dálnice D10 u Kosmonos na Mladoboleslavsku byla po nočním bourání mostu nejprve částečně průjezdná. Stavbaři ráno uvolnili oba jízdní pruhy na Prahu a pomalý pruh na Turnov, řekla v neděli dopoledne mluvčí krajské správy a údržby silnic Petra Kučerová. Plně průjezdná měla být dálnice přibližně hodinu po poledni, nakonec se ale zbývající pruh směrem na Turnov podařilo silničářům uvolnit už před 11. hodinou. V neděli ráno skončila také uzavírka dálnice D11 mezi sjezdy Libice nad Cidlinou a Kluky.
3. 4. 2022Aktualizováno3. 4. 2022, 10:43|

Silničáři uzavřeli D10 u Kosmonos kvůli bourání mostu. Objížďky se v noci týkají i D11

Kvůli bourání mostu silničáři uzavřeli ve směru na Turnov D10 u Kosmonos na Mladoboleslavsku podle plánu v 19:00, v opačném směru na Prahu auta úsekem ještě přes půl hodiny projížděla. Omezení se týká úseku mezi exity 46 na Kosmonosy a 53 na Bakov nad Jizerou. Potrvá do neděle. V noci na neděli bude také zcela uzavřena dálnice D11 mezi sjezdem 42 na Libici nad Cidlinou a sjezdem 39 Kluky.
2. 4. 2022Aktualizováno2. 4. 2022, 20:38|

Vzedmuté hladiny řek se vrátily k normálu, povodňový stupeň zůstává na dvou místech

Řeka Metuje je v Novém Městě nad Metují na prvním stupni povodňové aktivity, pokles její hladiny se zastavil. Nově se opět poněkud zvedla i hladina Lužické Nisy v Liberci a také ona se vrátila na první stupeň. Jinde ale již povodňová situace není. Ještě ráno bylo Labe ve Stanovicích na Trutnovsku na třetím, tedy nejvyšším stupni.
18. 2. 2022Aktualizováno18. 2. 2022, 17:28|

Soud podmíněně propustil Jaromíra Baldu, který byl jako první Čech odsouzený za terorismus

Okresní soud v Nymburce podmíněně propustil Jaromíra Baldu, který byl odsouzený na čtyři roky vězení za teroristický útok na železnici a za vyhrožování teroristickým činem, řekl Baldův advokát Aleš Tolnay. Balda pokácel stromy na trať na Mladoboleslavsku, stal se prvním člověkem odsouzeným v České republice za teroristický útok.
8. 12. 2020|

Balda spáchal teroristický čin. Nejvyšší soud odmítl skutek překvalifikovat

Nejvyšší soud (NS) odmítl dovolání Jaromíra Baldy, který dostal čtyři roky vězení za teroristický útok na železnici a za vyhrožování teroristickým činem. NS zveřejnil rozhodnutí na úřední desce. Baldovo dovolání mířilo proti pravomocnému verdiktu potvrzenému Vrchním soudem v Praze. Terorismus je hrozbou pro demokracii, svobodný výkon lidských práv, hospodářský i společenský rozvoj, stojí v rozhodnutí, které je dostupné na úřední desce.
18. 12. 2019|